Дългогодишната журналистка на bTV Габриела Наплатанова стана член на СЕМ

0

Румен Радев подписа днес указ за назначаването на Габриела Наплатанова-Русева за член на Съвета за електронни медии от квотата на президента на основание чл. 98, т. 7 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 24, ал. 1 от Закона за радиото и телевизията, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Дългогодишната репортерка на bTV има магистърска степен от Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“, където завършва със специалност „Връзки с обществеността“. В същия факултет е хоноруван преподавател в периода 2015 – 2017 г. Има обучения по програмата IREX на Държавния департамент на САЩ и Европейския център за сигурност „Джордж Маршал“, както и участия в множество медийни програми на американската мисия в НАТО.

През 2019 г. Наплатанова защитава дисертация на тема „Управление на медийните ефекти и медийните операции по време на въоръжен конфликт“ във Военна академия „Г.С. Раковски“, факултет „Национална сигурност“.

Тя е част от редакцията на „Новини и актуални предавания“ от самото създаване на телевизията през 2000 г. Отразява теми, свързани с вътрешната и външната политика на България, проблеми в сферата на сигурността и отбраната, въоръжени конфликти на Балканите, Ирак и Афганистан. Автор е на няколко десетки документални проекти на външнополитически и военни теми, свързани с НАТО, киберсигурността, защитата на данните и проблемите на бежанците.

„От името на целия екип благодаря на Габриела за отличната ѝ работа. Ще ни липсва отдадеността и опитът на Габи като старши репортер в bTV новините, но уважаваме нейното решение. Пожелаваме ѝ много успехи в бъдещите начинания и вярваме, че ще продължи да работи за отстояването на най-високи професионални стандарти“, каза Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group. 

Габриела Наплатанова е омъжена за командира на авиобаза „Граф Игнатиево“ бригаден генерал Николай Русев. Имат две деца. 

Прегледана: 25860

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече