Нов доклад за корупцията при Борисов: Колосални разкрития за потънали милиарди

0

Нов доклад на американските тайни служби изважда на светло колосални корупционни практики по време на управлението на ГЕРБ и т.нар. „патриоти“. Главен герой е бившият премиер Бойко Борисов. Документът бил пълен с факти и доказателства за престъпления за милиарди. Това съобщи Фрог нюз, като се позовава на дипломатически източници.

Проследени са следите на огромни суми през няколко банки, как са изпрани и прехвърлени в чужбина. Потвърждават се съмнения, че големи кешови суми са изнесени чрез посредници и официални лица.

Акцент в доклада са сделки с Русия, които са неизгодни за България и обслужват кремълските интереси. Сред тях са включително придобиването на някои от най-апетитните активи на фалираната КТБ.

Част от информациите са придобити в сътрудничество със службите на Швейцария, Обединените арабски емирства, Катар, Лихтенщайн, Франция, Великобритания, Турция и др.

***

„И викате „оставка“ и ГЕРБ да се връща. На този обран бостан в момента. Искате да ме направите заложник. Управляващите ви лъжат безсрамно и правят невъзможно връщането на нормалния живот, който имаше при нас. И да ме бутате за вот на недоверие и да правим нови избори – не участвам. Вече една година ГЕРБ ги няма. Каква е борбата с корупцията? За една година какво разкриха, какво видяха?“.

Тази сърдити думи са изречени от Борисов пред петдесетина симпатизанти в Шумен преди дни. Той заяви още и геополитическата си ориентация в настаналото „време разделно“: „Всички си подписаха договорите с „Газпром“, взимат си евтиния газ и си мълчат, защото не са такива „герои“.

Зависимостите му от Русия явно са непреодолими…

***

Връзките му с прокуратурата и някои други институции обаче са живи и непоклатими.

Само един пример.

През ноември 2021 г. прокуратурата обяви, че се е самосезирала за снимките от спалнята на Борисов в резиденцията в Бояна и започва проверка на кадрите. До момента – нищо. Шеф на СГП е Илиана Кирилова.

Преди това Софийска градска прокуратура вече бе спряла веднъж раследването по тези кадри.

През декември 2021 г. БНБ започва проверка на кюлчетата и банкнотите от чекмеджето на Борисов. Досега нищо. Управител на БНБ е Димитър Радев.

Националната служба за охрана (НСО) започна през лятото на 2020 г. служебна проверка заради публикуваните снимки в резиденцията на премиера Бойко Борисов в „Бояна“. Месец и половина по-късно НСО съобщава, че снимките не са дело на службата. Толкова. Шеф на НСО е ген. Емил Тонев.

За сведение: Няколко проверки в известни чужди лаборатории доказаха, че кадрите от спалнята са автентични.

Борисов обаче е спокоен, защото Иван Гешев още е главен прокурор.

Има много лоша новина за двамата, но… като му дойде времето. Близо е.

Прегледана: 156790

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече