Хакери удариха тв справочниците на руските телевизии

0

Хакери са ударили EPG справочниците на водещите доставчици на кабелни телевизионни услуги в Русия, съобщи в. Сега. Електронният програмен справочник (EPG) дава информация за телевизионното предаване, което върви, както и за програмата за деня или дни и седмици напред.

EPG e бил ударен през нощта и сутринта срещу 9 май с надписа „По вашите ръце е кръвта на хиляди украинци и техните стотици избити деца. ТВ и властите лъжат. Не на войната!“

Сайтът Lenta.ru също осъмна с антивоенни заглавия. „Путин започна една от най-кръвпролитните войни на 21 век“, „Владимир Путин се превърна в жалък диктатор и параноик“, „Руският елит е болен от шуробаджанащина“, „Провалите в икономиката се прикриват най-лесно с война. Путин трябва да се маха. Започна безсмислена война и трябва да се маха“. Дали сайтът е жертва също на хакерска атака или заглавията са въведени от служители на сайта, не е ясно. 

Впоследствие двама сътрудници на сайта Егор Поляков и Александра Мирошни съобщиха, че публикацията на статиите с критика за войната в Украйна не е хакерски взлом, а тяхно решение. „Главният мотив е съвестта. Избрахме между 40-45 ключови новини и факти, които руските медии премълчават от началото на войната и ги описахме максимално подробно“, казва журналистът Егор Поляков, съобщи „Настоящее время“.

Прегледана: 144300

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече