Лавров се ядосал и ни нарекъл „дебилы, блядь“ в самолета, който не стигна Белград

0

Сергей Лавров псувал ядосан и нарекъл „дебилы блядь“ българските власти, защото го спряха по пътя му към Сърбия. Това съобщава Фрог нюз, като се позовава на дипломатически източници. Руският министър на външните работи излетя от Москва за Белград, направи няколко обиколки над Балканите и се приземи… отново в Москва.

Официалното посещение, организирано за 6 и 7 юни, се провали с гръм и трясък, а руската официална делегация избълвала водопад от епитети по адрес на България, Северна Македония и Черна гора, които отказаха да разрешат достъп до въздушното си пространство на самолета с Лавров. Той трябвало да се срещне в Белград с президента, премиера, председателя на парламента и сръбския патриарх, но всички тези срещи пропаднаха.

Преди години френският комик Мишел Колучи-Колюш се пошегувал, че най-големият карък в историята е Юри Гагарин: „Излетял от Съветския съюз, направил няколко обиколки на Земята и се приземил … отново в Съветския съюз…”.

Сергей Лавров се нареди до първия космонавт с неуспешното си турне към Сърбия.

Лавров не за първи път псува и използва обидни думи. През август 2015 г. по време на пресконференция той избухва и нарича журналистите „дебилы, блядь…“. На следващата година той нарича „дебил“ оператор на световната агенция Reuters. Това се случва още няколко пъти, дори и по време на срещи на държавно ниво.

Прегледана: 164345

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече