Почина известната журналистка Нери Терзиева

0

Известната журналистка Нери Терзиева почина на 70 години внезапно тази нощ. Нери посвети последните години на професията пиар, но си остана легенда на телевизионната ни журналистика.

Тя страдаше от диабет, който се е влошил. Според нейни близки телевизионната легенда напоследък не се чувствала добре, била и много отслабнала.

Нериман Юлиева Терзиева е родена на 21 февруари 1952 година. Завършила е Факултета по журналистика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност телевизионна журналистика. Между 1975 и 1989 г. работи като репортер и водещ в Пловдивския телевизионен център, а от 1990 до 1993 г. е продуцент и водещ на новинарската емисия „По света и у нас“ (в екип с Асен Агов) и програмен директор в Българската национална телевизия. Репортер и автор е в популярното икономическо предаване по БТ – „За един милиард“, подготвяно от екипа на Телевизионен център Пловдив. Основател и директор на Ефир 2.

В периода 1996 – 2002 г. Нери Терзиева е прессекретар на президента Петър Стоянов. Чете лекции по медиазнание и връзки с обществеността в Пловдивския университет, а в Софийския университет – Новинарство в катедра „Европеистика“ на Философския факултет. Терзиева е автор на сценария на филма „Откраднати очи“ посветен на „възродителния процес“ в България. 

В продължение на 20 години до последния си ден Нери беше мениджър „Публични комуникации“ в „Овергаз“.

Редакцията поднася съболезнования на близките на Нери! Почивай в мир!

Прегледана: 161585

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече