Джо Бадън се зарази с COVID-19

0

Президентът на САЩ Джо Байдън е дал положителна проба за COVID-19 и изпитва „много леки симптоми“, съобщават от Белия дом.

79-годишният държавен глава, който е напълно ваксиниран и два пъти е получавал бустерни дози, ще се изолира в Белия дом и ще продължи да изпълнява всичките си задължения, се казва в изявлението.

Ден преди това Байдън вся смут като заяви, че има рак, което принуди пресслужбата на Белия дом бързо да уточни, че той е имал предвид лечението на рак на кожата, което е преминал преди встъпването си в длъжност миналата година. Не е ясно защо Байдън е избрал да използва сегашно глаголно време, за да опише опита си с рака.

Байдън заяви вчера, че скоро ще вземе решение относно възможността за въвеждане на извънредно положение в страната заради кризата, причинена от изменението на климата. Той говори вчера пред репортери във военната база „Андрюс“ до Вашингтон след завръщането си от Масачузетс, предадоха световните агенции.

Президентът беше попитан дали възнамерява да обяви извънредно положение заради климатичната криза в САЩ. „Скоро ще взема решение по този въпрос“, отговори държавният глава.

Тъй като Конгресът не прави това, което трябва – каза 79-годишният демократ, който неотдавна претърпя провал в законодателния орган при гласуването на програмата му за екологични реформи – ще използвам изпълнителните си правомощия.

Байдън нарече ситуацията, причинена от изменението на климата, извънредна. „Изменението на климата е извънредна ситуация. И през следващите седмици ще използвам правомощията, които имам като президент, за да превърна тези думи в официални правителствени действия чрез укази и регулаторни правомощия, които има президентът“, заяви той.

Прегледана: 164560

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече