АЕЖ: БНТ да каже как са избрали точно този кадър на Лена Бориславова и Кирил Петков

0

Българската национална телевизия (БНТ) трябва да даде подробно обяснение как точно е била избрана снимката на бившия премиер Кирил Петков и шефа на кабинета му Лена Бориславова, в която медии видяха, че те се качват по стълбите на Министерски съвет хванати за ръце. Това е част от позицията на Асоциацията на европейските журналисти в България, изпратена до медиите.

Снимката, появила се на фейсбук профила и на интернет страницата на БНТ, беше споделена и публикувана от редица медии, сред които и жълти, като пред в „24 часа“ фотографът на обществената медия Десислава Кулелиева отрече двамата да са се държали за ръце и обяви, че кадърът е зрителна измама. Впоследствие на сайта на телевизията бяха качени още снимки от същия момент, от които става известно, че двамата не се държат.


„Тъй като снимката, публикувана от БНТ, бе използвана за дезинформация в навечерието на предизборна кампания, би било логично обществената телевизия да даде подробно обяснение и да обясни по какъв начин е бил избран точно този кадър, след като по думите на авторката той е различен от всички останали. Важно е БНТ да разсее съмненията, че вместо да информира обективно, може да бъде използвана за манипулиране на общественото мнение в полза на определени политически кръгове“, пишат от Асоциацията на европейските журналисти.

Прегледана: 164635

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече