Доктор разобличи фалшивата новина за една снимка

0

Тази снимка от 2020 г. и невярната информация, че на нея са президентът на Естония (в средата) със своя съпруг и техният син (в дясно) е споделена над 1000 пъти в социалните мрежи от български потребители.

Потресаващи са и коментарите към нея, изразяващи силно възмущение от либералните, соросоидни европейски ценности, давайки за пример традиционалното семейство в България.
Същата снимка, със сходна информация и коментари, е споделена десетки хиляди пъти и в други (предимно) източноевропейски държави.


А истината е, че на снимката са (от ляво на дясно) Райво Аег (министър на правосъдието на Естония); Керсти Калулейд (президент на Естония към 2020 г.) и Мик Пярниц – един от най-авторитетните съвременни естонски писатели, който няма роднинска връзка с президента на Естония. Причината да е облечен така е, че той е защитник на правата на жените и активист срещу домашното насилие.


Тази история е поредното доказателство колко лесно биват манипулирани хората в България, както и за предоверяването, поради липсата на елементарна култура за ползване на социалните мрежи. Тя също така ни напомня колко далече е българското общество от фундаменталните демократични ценности на Европейския съюз и дава отговор на въпроса защо България е приемана с толкова много резерви от останалите дъжвави в съюза.
P.S. Естония е една прекрасна, уредена държава, въпреки че до 1991 г. е част от СССР.

Доктор Александър Оскар

Прегледана: 185515

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече