Путин обяви частична мобилизация, обвини Запада в „ядрено изнудване“

0

В свое телевизионно обръщение към руснаците на 21 септември Владимир Путин обвини Запада в „ядрено изнудване“. Той каза, че е готов да отговори на заплахите с всички възможни средства, предаде Дойче Веле.

Първата мобилизация от Втората световна война насам

Путин заяви още, че е необходимо да се вземе спешно решение за защита на хората в „освободените земи“. „Ето защо помолих министерството на отбраната да се съгласи на „частична мобилизация“, допълни той. Указът вече бил подписан и частичната мобилизация започва от днес, каза руският държавен глава. Това е първата мобилизация в Русия от Втората световна война насам.

„Ако териториалната цялост на страната ни е застрашена, ние ще използваме всички налични средства, за да защитим народа си – това не е блъф“, заяви руският държавен глава в телевизионното си обръщение.

Путин: Ще защитим „нашите хора“ в Донбас на всяка цена

Путин изрази подрепа и за самопровъзгласилите се „Луганска и Донецка народни републики“, където проруските власти вчера обявиха, че подготвят референдуми за присъединяване към Русия.Подобни намерения заявиха и в Херсон и Запорожие. 

В предварително записано интервю с министъра на отбраната Сергей Шойгу, което беше излъчено, той обяви, че мобилизацията ще важи само за хората с военен опит. Около 300 хиляди резервисти ще бъдат мобилизирани. 

Прегледана: 162795

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече