Секретарят на „Възраждане“, който регистрира марката „Костя Копейкин“, няма да е депутат

0

Секретарят на „Възраждане“ в София Деян Николов се отказа от депутатско място по свое желание. Той е подал заявление в Централната избирателна комисия за отказ от парламента и вече е заличен от списъка на народните избраници, а на негово място влиза четвъртият в 24 МИР София Ивайло Чорбов.

Николов беше и в листата на партията в Шумен, но оттам „Възраждане“ няма излъчен депутат, пише Дир.бг.

Името му нашумя покрай новината, че е един от двамата съпартийци на Костадин Костадинов, които регистрираха търговската марка „Костя Копейкин“ в Патентното ведомство.

Икономистът озадачи симпатизантите на „Възраждане“ с решението да остане извън парламента, а заради започналите спекулации, се наложи самият той да се обясни във Фейсбук защо няма да влезе в 48-ото Народно събрание.

От обяснението му се разбира, че Николов поначало не е искал да влиза в листите, но все пак е бил подреден на избираеми места в София и Шумен.

„Хора, оценявам, че искате да ви представлявам в парламента. Описвам ситуацията, за да няма спекулации. Бях поканен да водя листа и отказах. Бях все пак сложен на избираемо място и влязох, но се отказах. Причината са лични дела, които трябва да приключа в рамките на следващите 3 месеца, които не са съвместими с позицията на народен представител, а са изключително важни за мен в личен план“, пише доброволно отказалият се от парламента.

„От тях зависи дългосрочната ми възможност да се занимавам активно с политика. За съжаление не успях да ги приключа по-рано.

Моля ви, спрете да приемате парламента като някаква награда“, казва Николов на разтревожените симпатизанти и ги успокоява, че на следващите избори, когато и да са, ще влезе. „Иначе, благодаря за подкрепата, но не търсете задкулисие и проблеми, където ги няма“, завършва коментарът на Деян Николов по темата за решението да се откаже от депутатския мандат.

Николов е завършил е „Бизнес и икономика“, със специализация „Икономическа социология“, а от партията съобщават на сайта си, че той „работи с някои от най-големите компании в света“. В момента си партнира с компания, която разработва софтуерни продукти, които на базата на изкуствен интелект прогнозират и оптимизират оперативните процеси на най-големите световни логистични компании, са написали още във визитката му в партийния сайт.

Прегледана: 149785

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече