Бойко Рашков за делото на ГЕРБ срещу него: Ще ги изчакам да се налудуват

0

„Ще ги изчакам да се налудуват и когато му дойде времето – ще кажа“. Така бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП Бойко Рашков коментира пред Нова тв делото за 100 000 лв, което води срещу него ГЕРБ за изказванията му, че пари за АМ „Хемус” са отивали в партийните каси.

„Аз не се притеснявам от това. Когато дойде време, съм готов включително и да представя някои документи, в които това е видно. Не мога да се откажа от това, което съм прочел и това, което съм казал, е че съм възприел тази информация по определен начин. Ще ги изчакам да се налудуват и когато му дойде времето, ще кажа“, обяви той.

„Донякъде е и оперативна информация, която се съдържа в някои материали. Освен това хората са живи и здрави. Има доказателства за онези огромни финансови ресурси, които са изтекли към приближени към ГЕРБ фирми. Парите са стигнали до кухи фирми, от там до лица, които са ги ползвали не за строеж на АМ „Хемус”, а са закупени скъпоструващи луксозни имоти в София”, каза  още Рашков.

Той отговори иронично на твърдението то ГЕРБ, че са пострадали от неговото изказване: „Сигурно са изпитали болка, страдание“.

Относно иска за 27 000 лв. от Борисов към Рашков за изказване на последния, че парите за строеж на АМ „Хемус” са минали през определена банка, с която бившият трикратен премиер е имал общи фирми, Рашков каза, че не е очаквал такава дребнавост от Борисов. „Изглежда са се поопразнили чекмеджетата и сега ще търси възможност с такива искови молби срещу конкретни лица …”, не се доизказа Рашков.

Бившият вътрешен министър припомни ареста на сегашния председател на парламента Вежди Рашидов и негов познат от общинския съвет, извършено преди години. „А когато те арестуваха Борислав Гуцанов и това също бе обявено за незаконно”, припомни бившият вътрешен министър.

Рашков показа хартиени протоколи от предишни избори, на които се е гласувало само с бюлетина. „Едно дете в 4-ти или 5-ти клас би написало по-прегледно такива документи, от които зависи често пъти бъдещето на цялата държава”, коментира той. И допълни: „Това искат сега да стане масовата практика отново. Такъв да бъде документът, който да отчете вота на българските граждани. Връщат ни към някаква допотопна форма на гласуване, която не съответства на това, което ние искаме да сме като държава”.

По думите му ДПС в момента се чуди как да представи аргументи защо така агресивно се включи в смяната на начина, по който да гласува българския гражданин. „Те и преди промяната правеха всичко възможно – независимо откъде са машините – техните избиратели да приложат и формата с хартиената бюлетина. На последните избори в Кърджали разбрах с изненада, че е имало 42 подвижни избирателни секции. Тоест те са направили всичко възможно да разболеят и здравите, за да минат и да гласуват с хартиена бюлетина”, каза бившият вътрешен министър.

Запитан директно дали смята, че ГЕРБ, БСП и ДПС са се разбрали за съвместно управление, Рашков се позова на думите на лидерите им, които твърдят, че това не би било възможно.

„От самото начало, когато се формира парламентът, смятах, че много трудно ще се състави правителство. Стъпката на БСП за връщане на хартиената бюлетина, за мен стана ясно, че тази партия ще даде възможност на другите две системни партии да боравят умело с хартиената бюлетина, както са боравили умело“, каза бившият вътрешен министър в коментар за актуалната политическа обстановка.

Прегледана: 135800

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече