Кирил Петков: ГЕРБ и ДПС искат да неутрализират ПП, защото се уплашиха

0

Съпредседателят на ПП Кирил Петков обяви пред Нова тв, че зад връщането на хартията стои желанието на ГЕРБ-СДС и ДПС да неутрализират политическите си противници. Той напомни, че ПП е втора политическа сила, а ДБ е повишила процента си на последните избори. „Ставаме голяма заплаха. Те (ГЕРБ-СДС и ДПС) решиха, че не могат да си позволят още едни честни избори“, заяви бившият премиер.

С машините те губят позиции в парламента. Как може най-важния проблем на държавата да е хартиената бюлетина. От една страна говорят хубави приказки, а като дойде ред да се прави нещо сериозно, те не правят нищо, коментира той.

Те не искат да са истински парламентаристи, които да решават проблемите на хората. Те искат да могат да си манипулират вота, завърши темата той.

Партиите настояват да се върнат хартиените бюлетини, защото те осъзнаха, че ако има честни избори, те няма да имат този мащаб да правят каквото си искат. От една страна те ни канят на разговори за сформиране на правителство, а от друга първия закон, който внасят е за връщането на хартиената бюлетина. То е всъщност за манипулация на вота. Това е част от инструмента на задкулисието едни партии да си правят каквото си искат, посочи той.

Ние предлагаме да направим всичко възможно, за да подсигурим сигурността на машинния вот. В 21 век сме, има начин да се контролират тези неща. Ако има желание, има и начин. Готови сме да седнем с всички на една маса и да обсъдим точка по точка какво да се направи, за да се подсигурят допълнително изборите. Те все едно казват да спрем да използваме компютрите, защото може да има вирус и да се върнем към печатната машина. Това е абсурден аргумент, посочи Петков.

Ние имаме като партия два проблема. Първият е да решим проблемите на хората, а втория е да си изпълним обещанията, които дадохме на избирателите. Ние искаме да говорим за политики, не за управление. Ние си даваме цялата програма предварително, за да знаят управляващите предварително за какви политики и решения ще гласуваме „за“. В това се изразява нашата позиция на конструктивна опозиция.

За да стигнат парите на бюджета по нашата програма, трябва да се коригира настоящия бюджет, в който има изключително висока сума, заложена за капиталови разходи. Там са заложите около 8 млрд. лв. Когато няма инхаус процедури и кражби, ще има пари за важните мерки. При нашия бюджет ще има достатъчно мерки за хората, но накрая няма да има бюджетен излишък, който за няколко дни да се раздаде на „наши хора“. Това просто няма да има как да се случи, посочи той.

Сметката излиза и доказателство за това е сегашния бюджет. Ако догодина имаме 3% растеж и капиталови разходи тази година, ще намалим дефицита, допълни Петков.

Прегледана: 142740

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече