Покрай вълненията за Мъск пропускаме новината, че Европа вече не ни иска в Шенген

0

От фейсбук страницата на Радослав Бимбалов

Сигурно покрай вълненията за Мъск сте пропуснали да забележите новината, че Европа не ни иска особено да влизаме в клуба на равните, дето му викаме Шенген. Вече все повече държави говорят, че Хърватска трябва да влезе, но ние – не. Шамарът е звучен и тепърва ще кънти.

През 2007 хърватите все още разминират земите си – над два милиона мини са били заровени там. По това време ние с вас влизаме в ЕС.

Когато след шест години, през 2013, хърватите идват при нас в ЕС, ние вече сме печени европейци. Бойко усвоява, Доган угоява, а детето на мафията Пеевски е възмъжал до шеф на ДАНС. Само година по-късно те ще си фалират дружно “банката на властта”, ще изпарят шест милиарда лева и ще превърнат Гешев в Господ. През цялото това време путинските енергийни олигарси ще се хрантутят тук без да плащат данъци, а дори накрая ние ще им платим три милиарда да си опънат през земите ни онази тръба, която да опрат в челото на Европа днес.

Девет години след като ни догониха като членове на ЕС, хърватите са с по-висок стандарт, по-висок брутен продукт на глава от населението, чувствително по-бързо развиваща се икономика от нас. Но това съвсем не е единствената причина европейците да казват сега – искаме тях, а не вас, драги българи.

Основната причина е, че хърватите наистина са разминирали земите си. А ние се оставихме на една шайка престъпници да се преструват на европейци за наша сметка, докато се угояват.

Но най-вече оставихме едни мини, заровени тук по време на Студената Война от съветските копои, наречени ДС.

Тези мини вече гърмят.

Прегледана: 135740

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече