ПП: Не търсим унижение за Борисов, а поемане на отговорност

0

Ние не търсим унижение за Бойко Борисов, като го каним на разговор в Народното събрание. Ние търсим от него поемане на отговорност, защото тук става въпрос за легитимност, т.е. когато говорим за политики, за модел на управление, тогава трябва да видим има ли доверие. Явно е, че доверието липсва от страна не само на българските граждани, но и от другите политически партии. Ето защо има партии в изолация и не може да се събере мнозинство дори за избор на парламентарен председател.

Това каза в интервю пред Нова тв Андрей Гюров.


Това, което наблюдаваме в последно време на политическата сцена е как всички масово бягат от отговорност към нови избори и гледат да си осигурят служебна победа с хартиената бюлетина. Единствено ние от ПП искаме да решаваме проблемите на хората, каза още той


Разговорът за втория мандат не е имитация. Ние посочихме политиките, които ще защитаваме. В този момент е мажно да се осигури предвидимост на политиките и управлението, за да преминем по-лесно през зимата. Така че това е ясна заявка, че ще работим в тази посока и ще водим прозрачни разговори с всички политически сили, посочи той.


Ние искаме да водим разговор за това дали другите партии и до колко са готови да подкрепят политиките, които ние предлагаме. Затова сме отворени към всички. Това са разговори в НС, пред камерите, пред хората, посочи Гюров.


Искаме да попитаме ГЕРБ дали ще признаят, че политиката, която са водили, не е била в интерес на гражданите, а на определени фирми, каси, кюлчета. Дали биха скъсали най-после пъпната си връв с Иван Гешев. Искаме да ги питаме защо бягат от отговорност за съставяне на правителство в момента, коментира той.


Ние не търсим унижение за Бойко Борисов, като го каним на разговор в Народното събрание. Ние търсим от него поемане на отговорност, защото тук става въпрос за легитимност, т.е. когато говорим за политики, за модел на управление, тогава трябва да видим има ли доверие. Явно е, че доверието липсва от страна не само на българските граждани, но и от другите политически партии. Ето защо има партии в изолация и не може да се събере мнозинство дори за избор на парламентарен председател, обясни той.

Прегледана: 144320

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече