Почина журналистът Ясен Бориславов

0

На 58 години внезапно ни напусна колегата журналист Ясен Бориславов. Той имаше талантливо публицистично перо и остави запомнящи се статии по обществено-политически проблеми.

Ясен притежаваше фино чувство за хумор и точен усет за думите, с които осмиваше мутрите, глупавите политици, лошия вкус, пише „Сега“. Освен като колумнист на вестника той сътрудничеше и на публицистичния сайт „Редута“, основан от д-р Тони Филипов.

Преди 8 години Ясен бе сполетян от тежко и нелечимо заболяване, което го изправи и пред неизброимите проблеми на българското здравеопазване и идиотските бюрократични спънки на ТЕЛК. Прие го хладнокръвно и дори със самоирония. През лятото на 2021 г. успя да се пребори болните в неговото състояние да не се явяват непрекъснато пред безбройните комисии на медицинската експертиза.

Доцент Бориславов беше талантлив преподавател по история на българската журналистика във Факултета по журналистика и масови комуникации, чийто възпитаник бе и той.

Със запомнящ се стил Ясен над 20 години води на страниците на „Сега“ и кулинарната рубрика. Ясен беше и винен коментатор в специализираното издание DiVino.

Медиата ни поднася съболезнования на близките на Ясен Бориславов!

Прегледана: 111415

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече