Германия започва да изпраща танкове в Украйна. В това има три добри новини

0

Публикацията е от фейсбук страницата на ПР експерта Любомир Аламанов

Олаф Шолц най-накрая е спрял да се назлъндисва (прекрасна българска думичка) и е кандисал (друга хубава българска думичка) да започне да изпраща танкове в Украйна. Тук има потенциални три добри новини:

1. Украйна ще получава модерни немски танкове Леопард, които може да обърнат хода на войната. Сега малко на брой, след това може и повече.

2. Това решение дава възможност и на други страни, които имат същите танкове, като Полша например, да ги предоставят на Украйна.

3. Теоретично, представете си, че Онази статия в Ди Велт как България е спасила Украйна заради действията на Петков и Василев е изиграла роля в решението на колебливия Шолц. Защото в германското общество започва да се говори, че даже малка и източна България спасява Украйна, а Шолц само блее. Как ще подейства това на германските политици? Да, сигурно има и много други фактори. Но може би, теоретично разбира се, може би статията в Ди Велт е била последната капка, преляла чашата. Или малкото камъче, което е обърнало каруцата. А тогава, това ще означава, само теоретично разбира се, че България за втори път оказва сериозна помощ на Украйна.

Сигурно сега нашите конграчулейшъни беснеят, като виждат как може да има държавници, които наистина правят реална политика с устойчиви следствия, а не плещят само по истерични пресконференции? 😃 😃 😃

Едни политици искат да покажат, че България е велика.

Други политици искат да покажат, че България е жалка.

Два свята, единият трябва да си остане в миналото.

Идват избори. Мислете. Гласувайте за модерното бъдеще. А не за жалкото минало.

Прегледана: 96000

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече