Гълъб Донев: В служебния кабинет няма артисти, а има министри

0

Ако всички говорят за третия мандат, значи е време за края на нашия мандат. Отчета за постигнатото от нас ще направим през следващата седмица. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди началото на днешното правителствено заседание. 

„Ще оставим в наследство на нашите приемници във властта разрешени кризи, възстановени отношения между институциите, добър диалог с гражданите и убеждението, че управлението на държавата е открито и прозрачно занимание“, посочи Донев. 

„Социолозите често казват за нас, че никой в служебното правителство не блести особено. Това е така, защото работим в екип. В нашето правителство няма артисти, а има министри. Ние не играем на власт. Ние изпълняваме своите правомощия според конституцията и законите на страната“, каза още служебният премиер. 

Според министър-председателя, докато политиците се вълнуват от това дали ще бъде реализиран третият мандат за съставяне на редовно правителство, хората са притеснени от грипните вируси. Гълъб Донев се обърна към служебните министри на здравеопазването и на образованието и науката – Асен Меджидиев и Сашо Пенов, да бъдат в координация и да съдействат на областните щабове за взимането на решения. 

„След близо две години COVID пандемия, здравната система знае как да реагира при острите респираторни заболявания. Боледуват най-често децата. Направете план за действие, така че хората да се чувстват спокойни, без излишна паника и истерия. Да не забравяме, че грипната вълна е събитие, което ни се случва всяка година“, посочи още премиерът Донев. 

Прегледана: 102800

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече