Вътрешен човек: Иван Велов от ДБ е сърдечната муза на ексминистъра на екологията Борислав Сандов

0

„Зеленият“ Борислав Сандов се нагрява до червено от щастие! Бившият министър на околната среда и водите, който забърка страшна каша с двойно финансиране на такива „значими“ проекти като броенето на гъсеници, за което Narod.bg направи специално разследване, има сърдечна муза, или по-скоро муз, в лицето на адвокат Иван Велов, доскоро депутат от „Демократична България“.

Източник на Narod.bg от десния политически сектор подшушна пикантната клюка, че Сандов и Велов се радвали от няколко години на взаимното си щастие.

Показателно е, че като министър иначе жененият Борислав Сандов си назначи началник на политическия кабинет не друг, а именно Иван Велов.

Иван Велов е опасно близък до бившия министър

Източници на Narod.bg от МОСВ разкриват, че освен сърдечна муза и началник кабинет, Велов е изпълнявал и ролята на неофициален касиер на Сандов, докато последният беше министър.

Любопитен факт е, че тандемът Сандов – Велов беше подкрепен за парламентарните избори на 11 юли 2021-а от друг дефилиращ на тази мъжка сцена – Борис Бонев от „Спаси София“, който години наред бе на хранилката на ГЕРБ в СОС.

Визитката на Иван Велов сочи, че е избран в 45-ото Народно събрание от столичния 23 МИР. Той е част от парламентарната група на „Демократична България” и член на временната комисия за изработване на правилник на НС.

Рамо до рамо в партийните листи

Иван Велов е адвокат с над 12-годишна практика, работещ в областта на гражданското и административното право. Процесуален представител по ключови екологични дела. Член на Софийска адвокатска колегия. Магистър по право и право на Европейския съюз. Съпредседател на Контролния съвет на ПП „Зелено движение“ от 2016 г., на което съучредител е Борислав Сандов.

През 2008 г. вече бившият МОСВ министър бе сред учредителите на ПП “Зелените” (сега „Зелено движение”), като от 2012 до 2015 и от 2018 до сега е съпредседател.

Прегледана: 82075

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече