Журналист: Киев няма никакви намерения да се предава на Русия

0

„Всичко започна с желанието на Украйна да върви към Европа, а не към Русия. Засега Русия не показва нищо, с което да ги привлече. Ако Путин смята, че ракетите и бомбите са основание неговия империализъм да бъде възприеман в Европа?!“. Това каза в интервю за БНР журналистът – Иво Иванов.

Според него бъдещето на Путин, депутинизацията на Русия, ще определи изхода от конфликта. Колкото по-бързо се случи това, толкова по-бързо ще имаме мир.

Той счита, че не по-рано от лятото може да се очаква раздвижване по фронта. В момента Русия показва една „примитива техника на воюване“.

„Засега Киев няма никакви намерения да се предава на Русия. Гласуването на общото събрание на ООН снощи беше интересно – резолюция за конфликта в Украйна, която горе-долу защитава Украйна и за нея гласуваха 141 държави, а 7 бяха против. Може да се проследи кои са те, те са най-верните сателити на Русия и на режими, обвързани с нея. 30 държави се въздържаха, сред които беше Китай“, посочва още Иванов в ефира на „Нашият ден“.

По думите му  войната върви по график:

„Ако трябва да обобщим статистиката от последния месец, украинската армия унищожава около един руски батальон на ден с прилежащата му техника, макар че техниката намалява, даже когато видим статистиката за унищожени танкове и бронетранспортьори, става ясно, че някъде е имало тежко сражение в тези пет направления, в които Русия се опитва да осъществи т. нар. „пролетно настъпление““.

„За съжаление войната продължава и в мащабната пропагандата, защото Русия, която започна тази война, повярва на собствената си пропаганда и сега ни залъгва и обяснява с пропагандни клишета, причината за това безумие“, казва още той.

Ще има ли ключова роля Китай?

„Ако съдим по плана, който е много пожелателен и не показва нещо съществено, да, той говори за суверенитет на държавите, но не говори в какви граници. Важното е, че Китай ще определи наистина хода на тази война. Ако Китай запази сегашната си позиция, Украйна има достатъчно време да си върне окупираните територии.

Ако Китай обаче започне доставки на оръжия за Русия, войната ще премине в съвсем друга фаза и тогава вече можем да говорим за глобален световен конфликт.

Според него китайската икономика няма нужда от затягане на конфликта.

Прегледана: 84140

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече