Кирил Петков оптимистичен: В следващия парламент ще имаме над 130 депутати

0

Коалицията „Продължаваме промяната-Демократична България“ ще е първа политическа сила на предсрочните избори на 2 април. И ще бъдем над 130 депутати в следващия парламент. Това заяви в „Панорама“ съпредседателят на ПП Кирил Петков. 

Според него България нито е малка, нито е слаба, а съдбата на страната зависи от всички нас.

„Дойде време разделно, всички трябва да се обединим. Оттук-нататък си подаваме ръце и променяме България. Българското общество не може да чака повече спасител, 50 граждански организации декларираха, че застават зад нас“, допълни Петков и изрази благодарност, тъй като целите им са били припознати от гражданските организации.

Съпредседателят на ПП призна, че са направили много грешки, но „нито една грешка не сме направили от умисъл“. Той изтъкна, че кабинетът „Петков“ е увеличил 3 пъти пенсиите, без да бъдат вдигани данъците, а в същото време в бюджета няма дефицит.

По думите на бившия премиер така едни бюджетни излишъци накрая на годината този път не са отишли при 5-6 фирми, а са били дадени на пенсионерите. 

В коментар за санкциите по „Магнитски“, Кирил Петков заяви, че САЩ са видяли, че 600 млн. лева са влезли в джоба на хазартните босове. Той допълни, че те са показали нуждата от правосъдна реформа, тъй като сега правораздавателната система не работи в интерес на обществото.

Има потенциал, ако изчистим корупцията, тези средства да отиват при хората, каза още Кирил Петков.

За идеята за импийчмънт на президента Радев Кирил Петков заяви, че следят действията на президента и не са харесали изказванията му в Брюксел.

Преди него служебният министър на правосъдието Крум Зарков пък коментира по същата тема, че позицията на президента Румен Радев за оказването на военна помощ на Украйна не може да бъде използвана като аргумент за евентуален импийчмънт.

„Темата за импийчмънт е толкова екстравагантна, колкото някои идея за референдум. Аз се надявам партиите да влязат в предизборната кампания не с екстравагантни идеи, а с нещо сериозно“, посочи той.

Прегледана: 83440

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече