Конфликт на интереси? Костадин Костадинов плюе по „соросоидите“, докато съпругата му получава средства от „Отворено общество“ на Сорос

0

Лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов, който обича да лепи звучния етикет „соросоиди” на неудобните му медии и граждански организации заради получаваното от тях финансиране от чужди фондации, май ще се окаже в конфликт на интереси, установи проверка на „Уикенд”.

Щастливото семейство на Костадинов

Оказва се, че съпругата на Костадинов няма нищо против сама да усвоява от омразните му западни грантове. Макар всичко да е напълно открито, а каузата смислена, това би трябвало да сложи върху Велина Костадинова клеймото „чужд агент”, а феновете на проруската партия публично да я линчуват.

Наскоро от „Възраждане” внесоха законопроект, с който се задължава всеки човек или фондация, получил финансиране от чужбина, без значение от повода, моментално да се регистрира  като „чуждестранен агент” под заплахата от сериозна глоба. Подобно на любимата им Русия, вписването в регистъра е гарнирано с куп ограничения.

„Чуждите агенти” нямат право да участват в политиката, да работят и дори да стъпват в държавни и частни детски градини, училища, университети, научни институти, социални домове или болници. Подобни изисквания са напълно безумни, защото не засягат само митичните чужди лобисти, които според „Възраждане” вземат пари, за да направят българите джендъри по поръчка на Джордж Сорос и фондацията му „Отворено общество”.

Ако бъде приет закона на Костадинов, ще остави без работа учените от БАН, университетите преподаватели или учители, които поради перманентната липса на пари в бюджета, разчитат единствено на финансиране от ЕС или чужди фондации за да си купят нова апаратура, участват на конференции в чужбина или да осъществят свои смислени проекти.

Дори и да приемем, че срещу България има някакъв планетарен заговор начело с Джордж Сорос, защо в него участва и фондацията, в чието ръководство е половинката на Костадин Костадинов?!

Оказва се, че г-жа Костадинова, която е учител по професия, е сред учредителите на сдружение „Образователна общност Варна”. То обединява будни родители, педагози, психолози, терапевти, логопеди и други специалисти, работещи с деца. Мисията им е да реформират детското образование и то да стане актуално на времето, да отговаря на нуждите, интересите и индивидуалността на хлапетата и да е водено от любовта към човека и неговите права.

За да постигнат тази си благородна цел, Велина Костадинова и колегите й организират семинари, обучения, сбирки за обмен на опит и ноу-хау. На тях пред родители и учители се популяризират хуманистични педагогически системи и методологии. Четейки целите на „Образователна общност Варна”, всеки би си казал: „Дано има повече подобни модерни учители за децата ни”.

Дребна подробност е, че в бюджета на образователното министерство не са предвидени пари за финансиране дейността на подобни организации, колкото и полезни да са те. Държавата въобще не се интересува от квалификацията на учителите или желанието им да развиват допълнителни активности с малчуганите.

За това всеки педагог, който има желание да реализира проект по всевъзможни теми – от опазване на природата, култура, спорт, образование, е принуден да търси средства от български фондации, които действат като посредници и разпределят грантове от чужди правителства или НПО-та по различни проекти.

От възможността да финансира своите благородни намерения се е възползвала и управляваната от Велина Костадинова „Образователна общност-Варна”. В края на миналата година сдружението стартира своя проект „Мастър клас за начинаещи учители. Готови за училище”. Обучението на младите педагози ще е в две направления – за управление на класната стая и учебния процес, както и за управление на конфликтите и стреса, става ясно от съобщение до медиите.

Сесиите ще бъдат с продължителност от 36 часа и ще се състоят във Варна. С начинаещите педагози ще работят опитни обучители и образователни консултанти, които ще проведат дискусии по реални казуси и ще споделят личен опит, поясняват от сдружението.

Ще бъдат организирани и срещи за обмен на добри практики с опитни учители от региона. Целта на курса е да се помогне на участниците да развият умения и да придобият самоувереност в класната стая, каквато по наблюденията на Костадинова и опитните й колеги липсва на младите педагози.

Осъществяването на подобна благородна цел далеч не е лесна задача. Трябват пари за наем на помещение, където да се провежда обучението, хонорари на лекторите, отпечатване на учебни помагала и други консумативи. Както вече пояснихме, подобни проекти не се финансират от образователното министерство.

За това съпругата на Костадин Костадинов и колегите й са кандидатствали и спечелили проект на фондация „Работилница за граждански инициативи”. До тук добре, но самата фондация, която отпуска парите на Велина Костадинова, се оказва само посредник. Средствата за проектите, които Работилницата финансира, идват от правителствата на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия и… „Отворено общество” на сатанизираният от „Възраждане” филантроп Джордж Сорос.

Това, ако използваме тяхната лексика, автоматично прави половинката на Костя Копейкин чужд агент и „соросоид”.

Дали след подобно „предателство” Костадин Костадинов ще заклейми публично майката на двете си деца или ще си затвори очите, предстои да разберем.

Прегледана: 82045

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече