Обвиненията на Борисов към кмета на ГЕРБ в Пловдив: „бушон“, „цирк“ и „цинизъм“

0

„Бушон“, „цирк“, „цинизъм“ – така опонентите на ГЕРБ посрещнаха искането на Бойко Борисов собствения му кмет в Пловдив да подаде предсрочно оставка. Лидерът на партията изяви желанието си вчера, като така се разграничи от проблемите с управлението на града, макар властта да се упражнява не само от Здравко Димитров, но и от съветниците на ГЕРБ, пише Сега. 

Припомняме, че днес Димитров обяви, че напуска ГЕРБ, но остава на поста кмет на Пловдив.

Продължаваме промяната – Пловдив определи случващото се като „хаос, който партията създава в цялата държава вече 13 години и от който ГЕРБ има политическа изгода“. И още: „Кметът Здравко Димитров е поредният бушон, който партията на Борисов използва, за да прикрие безобразията, които ГЕРБ върши не само в Пловдив, а и в цялата държава, с едни и същи инструменти – подчинен кмет, който изпълнява заповеди, с когото си измиват ръцете. Този модел на управление вече стана не само ясен, а и досаден на гражданите. Пловдив няма нужда от такова управление. Пловдив има нужда от кмет, който слуша пловдивчани, а не гражданина от Банкя“.

В реакцията на местната БСП пък се казва: „Прехвърлянето на вината само към кмета Здравко Димитров, който винаги е бил част от ГЕРБ и като такъв е бил и народен представител, както и областен управител, е лицемерие и евтин PR от страна на Бойко Борисов и Иван Тотев, който управлява общинските съветници от ГЕРБ в Пловдив, които бурно ръкопляскаха на своя лидер относно оставката на техния кмет. Вчерашната PR акция е опит ГЕРБ да се покаже с чисто лице, а в същото време вината да поеме човек, за когото да кажат, че не е част от тях. А това е откровена лъжа. Това са поредните медийни изяви в гр. Пловдив на Бойко Борисов, които целят прикриване на истинските факти, както беше с пробива под „Водната плата“, с фиаското с „Международен Панаир“ АД, а сега и с двата стадиона. ГЕРБ, в това число и кметът Здравко Димитров, и на национално, и на местно ниво трябва да си понесат отговорността за това, че вече десет години не могат да завършат стадионите. Това е част от поредните провали в местната политика на ГЕРБ. Примерите в тази насока са много: зоологическата градина, басейн „Младост“, редица инфраструктурни обекти и арогантният опит за застрояване на 81 дка. край Гребната база, като някои от тях дори са наследство от негативното управление на Иван Тотев!“.

Остро изявление дойде и от Йордан Иванов от ДБ: „Поведението на Бойко Борисов е истинска обида за всеки един пловдивчанин. В това число и за тези, които подкрепиха кандидата на ГЕРБ преди почти 4 години. Непостроени стадиони, разграбен Пловдивски панаир, провален транспортен проект, неработеща зоологическа градина, унищожени зелени площи, презастрояване, нередовен градски транспорт, липса на каквато и да е визия за управлението на Пловдив. До това ни доведе 12-годишното управление на ГЕРБ в града. И ето това вече е истинско признание за тежкия им провал в управлението на Пловдив. Действията на Бойко Борисов  не са нищо повече от откровен цинизъм и опит да избяга от политическа отговорност на собствения си кмет. Борисов иска оставката на Здравко Димитров заради неща, които самият той го принуди да извърши в града ни. И всичко това с една единствена цел – да спаси собствената си кожа и да продължи разграбването на бюджета на града ни след предстоящите местни избори. Колко пъти председателят на ГЕРБ ще се изгаври с пловдивчани? Веднъж избяга от отговорност и отряза главата на Иван Тотев, след което лично издигна Димитров. Сегашният кмет на Пловдив няма да подаде своята оставка, защото и той се е вкопчил във властта, както Борисов се е прегърнал с Гешев и ДПС“.

Прегледана: 89000

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече