На летище Бургас: Жена опита да пренесе рекордните 3200 кутии цигари в куфари

0

Рекордно количество 3200 кутии (64 000 къса) цигари в багаж на един пътник откриха митническите служители на Митнически пункт Летище Бургас.

Тютюневите изделия е опитала да пренесе българска гражданка в 4 куфара чекиран багаж. Тя е пътувала с полет до Лондон, Великобритания на 19.04.2023 г. вечерта. Жената е преминала през „зелен коридор“ – нищо за деклариране, след което митническите служители извършват проверка на нейния багаж, при съвместни действия със служителите от Гранична полиция.

В хода на проверката митническите инспектори установяват в чекирания багаж на пътничката общо 3200 кутии (64 000 къса) цигари от две различни търговски марки. Тютюневите изделия са с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на митническото законодателство. Цигарите са иззети и срещу българската гражданка с инициали Ш.С. е съставен акт за административно нарушение.

Това е най-голямото количество цигари, установено в багаж на пътник на митническия пункт на Летище Бургас през тази година. Общо 362 140 къса (18 107 кутии) цигари са иззети от митническите служители на пункта само от началото годината до 20 април 2023 г. при митнически проверки на багажа на пътници.

В началото на април митническите служители на Летище Бургас иззеха 2569 кутии (51 380 къса) цигари от багажа на петима български граждани. Срещу две жени и трима мъже също бяха съставени актове. Службите съобщиха, че те са пътували през периода 31 март – 3 април с полети за Лондон, Великобритания. Всички са използвали един и същи механизъм, преминавайки през „зелен коридор“.

Прегледана: 98090

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече