Бременната жена, на която пони отхапа пръста, преминала предпазните парапети и провряла ръката си през огражденията

0

Бременна жена пострада при инцидент в зоопарка в Стара Загора. Това потвърди директорът на зоологическата градина д-р Ивелина Илиева, цитирана от БТА. Нещастният случай е станал на 8 май, когато по време на разходка със семейството си пострадалата е опитала да погали пони. Тя е преминала предпазните парапети и е провряла ръката си през предпазните ограждения. 

Жената разказала пред адвоката си, че пожелала да погали понито, което обаче й отхапало два пръста от лявата ръка. Лекарите от частната болница в Стара Загора са оказали първа помощ на пострадалата.

„Ани е в изключително голям шок, посещава и психотерапевт, тъй като инцидентът става пред очите на съпруга и детето й. Към този момент най-важното е, жената да роди безпроблемно и тогава ще предприемем необходимите законови действия. Все още не сме обсъждали какво ще правим в бъдеще, но вероятно ще търсим обезщетение, защото жената е понесла телесна повреда, която по силата на Закона трябва да бъде обезщетена. Поне в близките два месеца обаче няма да предприемем каквото и да е“, обясни пред държавното радио адвокатът на пострадалата Трайко Иванов.

„При преглед на записите от системата за видеонаблюдение е видно, че пострадалата, заедно с придружители, преминава покрай две указателни табели, съдържащи забрана за хранене и досег до животните. Табели с правилата за поведение на посетителите има на територията на целия зоопарк“, уточняват в позиция от пресцентъра на местната администрация.

От ръководството на община Стара Загора изразяват съжаление към пострадалата и апелират посетителите да бъдат отговорни към себе си и животните.

Това е първият случай на агресия от животно в зоологическата градина, но преди година поради неспазване на правилата и неправомерно хранене на животни от страна на посетители загина бял паун.

Прегледана: 90150

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече