Коментар: Мария Габриел е блъф на Борисов

0

Бойко Борисов все още иска управление и той да бъде мандатоносител на това управление, заради собствени страхове, свързани с войната в прокуратурата. Не бих се изненадал, познавайки поведението му и как харчи кадри на собствената си партия от обкръжението и какво му е отношението към личностите, в понеделник да се яви при президента за получаване на мандата с друг кандидат за министър-председател. Аз смятам, че този ход е по-скоро блъф по отношение на преговорите. Това каза Осман Октай в интервю за сайта Фрогнюз.

Едноличната номинация на еврокомисаря Мария Габриел  е послание на Бойко Борисов към ЕС и към Европейската народна партия (ЕНП). Не случайно е и изказването днес на председателя на ЕНП в подкрепа на тази кандидатура, коментира Октай.

Борисов все още иска управление и той да бъде мандатоносител на това управление, заради собствени страхове, свързани с войната в прокуратурата, смята анализаторът.

„Бойко Борисов и ръководството на ЕНП много добре знаят, че ако хипотетично Мария Габриел реализира своя мандат и стане министър-председател, всички те знаят, че ЕНП се лишава от един еврокомисар, и следващият еврокомисар трябва да бъде излъчен от служебното правителство и президента Радев. Нито е в интерес на Бойко Борисов, нито на ръководството на ЕНП, някой друг да представи еврокомисар на България. Особено, когато вече официално различни наши партньорски служби и държави предложиха президента Радев като агент за влияние. Биха ли приели те утре един еврокомисар, назначен от Радев да саботира дейността на ЕК?  Достатъчно други саботиращи фактори на Путин има в ЕС“, каза още Осман Октай.

Аз смятам, че (ГЕРБ, БСП и ДПС – бел.ред.) задружно биха искали да отнемат властта на президента, защото им създава много проблеми с отстраняването на техни кадри в дълбочина в цялото управление в страната и в контекста на страшните сблъсъци на прокуратурата и съдебната система в страната, те с всичките си страхове ще реализират правителство с мандата на Бойко Борисов, завърши Октай.

Прегледана: 94125

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече