Методи Андреев: Играта загрубя

0

В България има доста кресливо малцинство, с лидер българският президент, което подкрепя путиновото влияние в България, каза в предаването ”Точно днес” бившият политик Методи Андреев. Помагачина на Радев са БСП и Възраждане, а според Андреев за съжаление тук влиза и поведението на ГЕРБ в момента. Това е така, защото заради огромната корупция ГЕРБ не може да се възприема като нормална евроатлантическа партия, смята той.

Борисов умело лавираше между интересите на Кремъл и НАТО, но след войната в Украйна това раздвоение приключи и трябва да се направи избор „между стола на атлантизма и евроазизма“. После службите попаднаха под управлението на Румен Радев. Но според Методи Андреев проблемите тръгват от това, че в България не се направи лустрация и нашите служби традиционно са свързани с руските.

„Поради това в момента за съжаление имаме пробити служби и то не само по руска, но и по линия на криминалните групировки“, каза Андреев и посочи, че при срещи с него, като народен представител, служители на ДАНС са докладвали за корупционни схеми в местната власт, но и са обяснявали, че не предприемат нищо заради политически чадър.

Той припомни пред БНР, службите са мълчали за паравоенните формирования, за взривените обекти на оръжейния бизнес, заплахите срещу български граждани.

Според него в този смисъл съгласуването на началниците им с нашите партньори, което скандализира в записа от събранието на ПП, не е загуба, а гарантиране на държавен суверенитет.

Той призна, че подкрепата за втория мандат на Румен Радев, дадена от партиите вдясно, е била една от най-големите заблуди, заради допускането, че въпреки че е зависим и прорусофилски може да е почтен човек.


Сега нещата доста загрубяха и си личи, че пропутинските сили са получили указания да играят твърдо, отбеляза Андреев по темата със съставянето на правителство.


ПП-ДБ и ГЕРБ трябва да направят всичко възможно да съставят правителство с експерти, които да проведат тези реформи, каза Методи Андреев.

Прегледана: 90390

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече