Отиде си Джими Найденов – един от най-обичаните преподаватели на журналистите

0

Почина доц. Джими Найденов, един от най-обичаните преподаватели във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

Той е угаснал тази сутрин, съобщи каза съпругата му Вера Джамбазова.

Димитър Найденов – Джими е роден на 18 ноември 1958 г. в София. Завършил е Факултета по журналистика и масова комуникация в СУ „Св. Климент Охридски“. Автор е на книгите „Пресжурналистика“ и „Фейк нюз“, която е за фалшивите новини. Дългогодишен преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация, обучил студенти от множество випуски, главен асистент в катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване“.

Освен преподавател по журналистика Джими Найденов също беше експерт в пиара и на теория, и на практика. Беше сред най-търсените специалисти в областта на политическия пиар, защото умееше ясно и картинно да обяснява не само същността на политическия процес, но и нуждата от конкретен имидж на участниците в него

Негови приятели и възпитаници споделят за уменията му като преподавател.

„Отиде си от този свят сеньор Джими Найденов. Каквото и да напиша, все ще е недостатъчно. Мисълта и словото бяха неговите оръжия, а с тях беше въоръжен до зъби. Тръгна си, бих казал махна се от този свят и остави примера си на учител, експерт и приятел. Бог да го прости“, написа Евгени Петров.

„Днес си е отишъл Джими. Дължа му много в професионалната си кариера, и никога не съм могъл да му се отплатя подобаващо. Той беше преподавателят, който ни подбутваше да мислим като студенти, той ни намираше работа в най-добрите редакции, той винаги подкрепяше с препоръка, полезен контакт, или идея. В най-трудните първи години на Булфото, Джими направи много, за да си стъпим на краката, и се радваше на всеки наш успех. В последните години не му беше леко, но запази добър дух до края. Дано и аз да успея да направя за други хора толкова, колкото направи той за мен“, написа във Фейсбук Евгени Димитров от Булфото.

Прегледана: 79230

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече