Почина проф. Филип Панайотов

0

Един от най-авторитетните изследователи на историята на българската журналистика и дългогодишен преподавател във Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ проф. Филип Панайотов почина вчера на 89-годишна възраст, съобщиха от семейството му.

Проф. Панайотов, който е автор на много книги и създател на в. „АБВ“, не доживя броени месеци до своята 90-годишнина, която Съюзът на българските журналисти и журналистическата гилдия подготвяха да бъде отбелязана подобаващо за неговите заслуги и за огромното уважение, което изпитваха към своя любим преподавател поколения журналисти.

Загубата на проф. Филип Панайотов поражда силна болка в душите на всички, които го уважавахме и обичахме, и оставя огромна празнина в българската журналистика. Няма друг като него не само по интелект, познания и изключителни книги, но и по умение ненатрапчиво, етично, спокойно, умно да казва истини, от които всички имаме нужда.

„Почивай в мир, професоре! Винаги ще си с нас! Дълбок поклон! СБЖ изразява съболезнованията си на семейството и близките на проф. Филип Панайотов. Светла памет!“, написаха от съюза.

Прегледана: 79070

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече