Да не превръщаме патриотизма в налудничаво показно трапезно патриотарство

0

Публикацията е от фейсбук страницата на ПР експерта Любомир Аламанов

Нещото Радев, което е заменило президента Радев, (НРКЗПР), снощи, в официална реч, при издигане на българското знаме на някакъв пилон:

„Днес ние казваме не на нихилизма и безродието, които катастрофираха в своето безчестие с опитите си да охулят и сломят тази инициатива“.

Тъй като Нещото Радев, което е заменило президента Радев, (НРКЗПР), очевидно не разбира елементарни принципи от живота, демокрацията и политиката, мило и конструктивно ще му припомня:

1. Никой няма монопол върху българското знаме. Особено НРКЗПР.

2. Никой няма монопол върху символите на държавата. Особено НРКЗПР.

3. Никой няма монопол върху родолюбието. Особено НРКЗПР.

4. Никой няма право да определя „правилни методи“ за изразяване на родолюбието. Даже и НРКЗПР.

5. Да се изпращат писма от Президентството или от Служебния кабинет, за да се притискат общини и държавни компании да дават средства, не е родолюбиво. Особено ако общините и компаниите нямат пари да си вършат основните задължения.

6. Да се лъже след това, че инициатива, подкрепена с писма и средства на държавни институции, е „частна“, не е родолюбиво. Нито е президентско. Да не говорим, че „не е православно“.

7. Да се хули част от хората, които имат различно мнение по начина на финансиране на един проект, не е демократично. Демократичните институции трябва да се отчитат пред избирателите, а не да ги хулят.

8. Хората, които питат как се е финансирал един проект, нямат нищо против българското знаме. Даже напротив, може би повече го уважават, и затова искат всичко около проекта да е прозрачно.

9. Да се нарича „безродие“ съмнението около финансиране на един проект, е прекалено гнусна манипулация. Особено от страна на НРКЗПР.

10. „Безчестие“ е да се крие как са притискани държавни структури да дават пари за инициативи на НРКЗПР.

11. Задаването на въпроси не е хулене, а нормален интерес. Хората имат право да знаят, независимо че това не се харесва на НРКЗПР.

12. Хората имат право да знаят как се изразходват парите от държавните структури. Независимо че това не се харесва на НРКЗПР.

13. Хората имат право да питат дали с парите на държавните структури не е можело да се подобрят други сфери на обществения живот. Независимо че това не се харесва на НРКЗПР.

14. Хората имат право да знаят дали с парите на държавните структури не е можело да се купят хеликоптери-линейки. Например. За да се компенсира грешката на Служебния кабинет, който спря процедурата.

15. Да се сравнява еректирало трапезно патриотарство с истинското съзидателно родолюбие, е като да се сравнява НРКЗПР с Васил Левски.

16. Никой няма нищо против издигането на българския флаг. Много хора имаха въпроси дали съсипването на природата е най-добрият начин за изразяване на патриотизма.

17. Никой няма нищо против издигането на българския флаг. Много хора имаха въпроси дали това трябва да се представя като връх на родолюбието.

18. Никой няма нищо против издигането на българския флаг. Много хора имаха въпроси дали е уместно една политическа фигура със затихващи функции и колеблива кариера трябва да го приватизира и използва за личните си политически амбиции.

19. Да се крещи за патриотизъм, а да се събира подписка в подкрепа на друга държава, и то агресор, е национално предателство. Това би трябва да е ясно даже и на НРКЗПР.

20. Да се крещи за „неутралитет“, докато се развяват знамената на държавата агресор, е налудничаво. Това би трябва да е ясно даже и на НРКЗПР.

21. Никой не иска да отрече патриотизма. Хората само искат той да не се превръща в налудничаво показно трапезно патриотарство, което агресивно да замести разума, визията, идеите, заветите на истинските възрожденци да сме част от западната цивилизация.

Хората, които развяват българското знаме, са патриоти. Но също така патриоти са:

• хората, които работят всеки ден в България;

• хората, които печелят награди, медали, отличия, състезания, и всичко друго за България;

• хората, които не се отказват от България, въпреки че политическата класа я разрушава;

• хората, които се образоват и образоват децата си;

• хората, които почистват след себе си;

• хората, които спазват законите;

• хората, които даряват кръв;

• хората, които даряват времето си в доброволчество;

• хората…

Има още хиляди начини човек да е истински патриот, освен да развява знамето.

И е добре НРКЗПР да го знае.

Един истински президент щеше да знае всичко това. И нямаше да си позволи да обижда истинските родолюбиви българи. Ако беше истински.

Но явно не е. Явно е подменен. Вече не е Президентът Радев, а само Нещото Радев, което е заменило президента Радев, (НРКЗПР). Това не е президентът, който говореше против корупцията, който искаше да обедини хората срещу мафията, който имаше образа на „натовския генерал“. Това е НРКЗПР.

Ако поне мъничко достойнство е останало в това НРКЗПР, щеше да се скрие и до края на мандата си да не се показва.

Идват избори. Мислете. Гласувайте за принципи. Гласувайте за бъдеще. Гласувайте за нормална демокрация. Не гласувайте за Неща, които са заменили политиците.

Прегледана: 79825

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече