Миролюба Бенатова от първо лице от погребението на Алексей Петров: Без политици и „живи легенди“

0

Известната журналистка Миролюба Бенатова присъства на поклонението и погребението на Алексей Петров днес, въпреки че бе закрито за журналисти и колегите бяха допускани само до бариерата на частните гробища.

Ето какво написа във фейсбук страницата си Бенатова:

БЕЗ ПОЛИТИЦИ И „ЖИВИ ЛЕГЕНДИ“

Предимно служители, роднини и бивши барети изпратиха Алексей Петров на частното гробище в „Бояна“.

Венците от таксиметровата компания „91280“, Приста ойл, Камарата на автомобилните превозвачи, Съюза за стопанска инициатива, Съюза на бившите барети и няколко от различни офиси на „Лев инс“, показват явната част от живота на Петров.

Персонален венец остави бизнесменът Пламен Бобоков.

На опелото се появи и Христо Христов – първият директор на комисията по застраховане от времето на правителството на Иван Костов. Бившият прокурор Роман Василев бе забелязан на влизане, но вътре бе и Бетина Жотева – бивш говорител на главния прокурор Иван Гешев.

„Напоследък често се снимаше – като никога“, така коментираха поведението на Алексей Петров помежду си служители от застрахователната компания, присъствали неотдавна на някакво тържество.

Бивши барети, с които е поддържал добри отношения, споделиха, че на последните им срещи е бил само с един човек охрана.

Бившият шеф на отдел в ГДБОП Явор Колев, който от години работи за Лев инс, излезе разстроен от залата за поклонение.

Представители на Съюза на бившите барети, още от създаването му – Никола Тодоров и Кирил Топалов, бяха на опелото, въпреки че отношенията им с Алексей Петров отдавна не са еднозначни.

Коментираше се отсъствието на Златомир Иванов – Баретата, като според някои се бил обадил, че няма да ходи „заради параците“. Румен Николов -Пашата също не бе забелязан.

Бившият телевизионен водещ, политически анализатор и какнидат за депутат от ВМРО Кузман Илиев, който преди месец смени Алексей Петров на председателския пост в Съюза за стопанска инициатива, каза официални думи на опелото:

„Алексей Петров живя в две епохи в България. Едната – на вълците от 90-те години, в която, ако си агне – не оцеляваш.

И другата епоха, модерната епоха, в която уж нещата трябваше да са различни. Той – като визионер, мислеше, че вече са различни. Според мен, той виждаше в мен и в други колеги от ССИ, с които сме работили, друг начин на живот, друг начин на комуникация, друг начин на постигане на целите. И се радваше, ме може би е дошло време, по друг начин да се решават нещата.“ Кузман Илиев разказа, че Алексей Петров е давал стипендии „за македонски българи, за да са полезни за националната сигурност“.

На опелото не присъства – лично или с венец, нито един от политиците, с които Алексей Петров беше свързван приживе. Там бяха адвокатите му.

П.П. бях на погребението на Алексей Петров, но не снимах, тъй като в двора имаше забрана за това.

Виждам, че някой от репортерите, останал на бариерата, се е занимал с това да ме снима. На бъдещите репортери, на които преподавам, ще кажа винаги да намират начин да влизат на събитието, каквото и да е то. „До бариерата“, доста често подлежи на преодоляване.

Прегледана: 66015

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече