Кирил Петков: С ГЕРБ и ДПС имаме съгласие по 13 законопроекта за Плана за възстановяване и Шенген

0

Основният фокус на тази пленарна сесия ще бъдат 13 законопроекта, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост и Шенген. Това каза пред журналисти в парламента Кирил Петков, съпредседател на парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Той коментира вчерашната среща с представителите на ГЕРБ-СДС и провелия се председателски съвет.

Сред основните приоритети Петков открои приемането на антикорупционното законодателство и приемането на Закон за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, законодателство срещу прането на пари и промени в Закона за съдебната власт, свързани с възможността за разследване на главния прокурор.

Всички тези закони, които общо са 13, са с две цели – Шенген и Плана за възстановяване и устойчивост, отбеляза Петков и допълни, че планът всъщност е основна мярка бюджетът да бъде изпълнен.

„Ако имаме дисциплина всички партии, тези приоритети ще ги следваме един след друг, така че преди да влезем в местните избори, всичко това да бъде завършено и да знаем, че България за тази година си е изпълнила ангажиментите към външните партньори и към нашите гласоподаватели“, заяви Петков.

Вчера имахме дискусия с ГЕРБ, така че основните две партии са абсолютно съгласни с тези приоритети, добави той. Доколкото знам, ДПС също са дали своето съгласие, отбеляза Петков и добави, че за тези основни приоритети на председателски съвет не е имало никакво опониране.

Имаме много ясни приоритети за това какво трябва да се случи и се радвам, че с другите партии ги коментирахме и тези приоритети ще бъдат основният фокус на тази пленарна сесия, заяви Петков.

Прегледана: 57770

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече