Официално: Антон Хекимян е кандидатът за кмет на София от ГЕРБ

0

След дълго умуване и отлагане ГЕРБ името на кандидат-кмета за София. Това е Антон Хемимян, дългогодишният  директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group, който се оттегли от този пост през уикенда с мотива, че е решил „да продължи в друга професионална посока“. 

Днес представители на партията внасят кандидатурата в Общинската избирателна комисия (ОИК) в София на „Московска“ 33. На място дойде и Хекимян, който е родом от Стара Загора, като обяви основните си приоритети. По думите му е получил уверение, че ще има възможност да взема решенията си сам.

Друго спрягано име бе председателят на Столичния общински съвет с изтичащ мандат Георги Георгиев, който също дойде на „Московска“ 33. „Ние сме тук, за да регистрираме победата, която ще постигнем в София“, коментира Георгиев. В нашата листа има изключителни попадения, добави още той. „След като най-върлия ни противник прие да бъде наша номинация, значи сме на прав път“, уверен е той. Причината името ми да бъде спрягано е моята активност, отговори Георгиев на въпрос как се чувства след като не е той кандидатът на ГЕРБ-СДС.

„Използвахме цялото време, дадено ни от закона, за да конструираме най-добрия състав на листа и да изберем най-добрия възможен кандидат за кмет не от гледната точка на конюнктурата на партийния интерес, а давайки шанс да бъдат представени гражданите“, каза Томислав Дончев.

До днес единственото, което лидерът на партията Бойко Борисов обяви, бе, че предложението на ГЕРБ-СДС за кмет на столицата „ще ви хареса – нестандартно решение“. Преди това пък ГЕРБ бяха дали заявка, че няма да си правят експерименти.

Антон Хекимян е български журналист, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV от 21 декември 2020 г. до 22 септември 2023 г. Професионалният му път започва в телевизията като стажант през далечната 2004 г.

Прегледана: 60160

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече