Подаваме сигнали за изборни нарушения на специален телефон и имейл

0

Премиерът Николай Денков призова гражданите да бъдат активни в подаването на сигнали за изборни нарушения, за да може „заедно да ги пресечем“. От 29 септември започва да работи открита национална линия и имейл адрес, на които всеки може да подава сигнали, като Денков се ангажира, че институциите ще реагират своевременно.

В началото на правителственото заседание той каза:

„Вчера всички партии и коалиции регистрираха своите листи за местните избори в края на октомври. С това, на практика, цялата държава вече е в активна предизборна кампания. Задача на всички институции, включително и на МС, е да осигурим честни и прозрачни избори. Затова и беше създадено звено, което обединява усилията на прокуратурата, МВнР и ДАНС. Но за да успеем в тази задача имаме нужда от съдействието и на българските граждани.

Затова от петък, 29 септември, в МВР започват да работят национална телефонна линия, на която могат да се подават сигнали от всеки, и национален имейл адрес, на който писмено могат да се подават сигнали. Линията е с номер 02 90 112 98, а националният имейл адрес е izbori@MVR.bg„, каза Денков. 

„Моят призив към всички граждани е помогнете ни, изпращайте сигнали. Гарантираме, че веднага ще се отзоваваме и ще направим всичко, което зависи от институциите. Нека заедно да успеем този път да пресечем доколкото може всички изборни нарушения. Ще разчитаме на вас!“, призова премиерът. 

На днешното си заседание правителството се очаква да одобри Национална здравна стратегия за 2030 година и да обсъди Програма за изграждане на нови и основен ремонт на съществуващи спортни площадки в държавните и общински училища. Министрите ще обсъдят и План за засилване на ролята на здравно образование в българското училище.

В няколко проекта за решения кабинетът ще обсъди и допълнителни разходи по бюджетите на Конституционния съд, на Министерството на енергетиката, Министерството на образованието и науката, Министерството на отбраната и Министерството на външните работи за 2023 година.

Прегледана: 66125

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече