Хекимян: Имам десетки интервюта с Бойко Борисов

0

Ако Антон Хекимян спечели изборите за кмет на столицата, управлението му ще започне със спазването на стандартите, за да бъдат избегнати казусите с ремонт на ремонта. Това заяви бившият директор на новините на bTV в първото му интервю, след като беше номиниран от ГЕРБ за кандидат за кмет на София.

Той беше категоричен, че е взел решението да промени професионалния си път бързо, но винаги е бил професионалист и няма никакво притеснение за моралния си компас.

„От 20 години съм в София, дойдох като студент, влюбих се в града, всеки ден вървях пеша до университета. Откакто съм журналист, знам и за проблемите на столицата, знам какво искат хората“, коментира Хекимян пред БНТ.

Бившият журналист обясни, че предложението за кмет не било филмов сценарий и не се е случило, както се случва във филмите.

„Получих обаждане от Бойко Борисов, разбрах каква е целта, след това имахме среща. Пожелах да имам време да обмисля, като журналист попитах за всички детайли – какъв ще е екипът, какви ще са ангажиментите, слава богу, ще имам пълната свобода да работя. Това е важно – човек да вземе информираното решение, аз съм се постарал, решението ми със сигурност не е емоционално, но е нещо, което съм искал. Защото, за да промени човек посоката, в която върви, трябва наистина да го иска. Аз горя с проблемите на София“, подчерта Антон Хекимян и беше категоричен, че за него да бъдеш в политиката, не е самоцел.

„Нямам от какво да се притеснявам, винаги съм бил пред камерите, всичко е публично. Всякакви внушения, че нещо се е случило зад завесите, искам да ги спра тук с това“, обясни кандидат-кметът относно твърденията, че в bTV е работил за интересите на ГЕРБ.

Той посочи, винаги е вярвал, че институциите начело с качествени хора могат да променят живота на хората: „Знаел съм, че някога ще направя тази стъпка“.

Попитан за това как е съобщил на колегите си в телевизията за взетото решение и твърденията, че всъщност той е бил къртица в bTV, Антон Хекимян отговори така:

„Съобщих за моето решение на ръководството на bTV в момента, в който взех решението. Взех решението бързо, дал съм си ясна сметка за какво ще бъда атакуван. Колегите в bTV са едни от най-качествените журналисти, всеки един може да потвърди, че съм работил професионално, нямам никакво притеснение в моралния си компас. Журналисти да нападат колегите си и да правят внушения, че са изпълнявали поръчки, ме вбесява, защото, повярвайте ми, това не е истина“.

По думите на кандидат-кмета няма никъде написано правило, че един журналист трябва да стане политик.

„Обмислил съм по какъв начин това ще се отрази на медията, никога няма да се отрека от bTV“, категоричен беше Хекимян.

„Бойко Борисов трябва да каже защо се е спрял на мен, аз не съм се включил в тази кампания, за да бъда звездата в нея. Правя го, защото така го усещам, защото е плод на моето вътрешно убеждение.  Какви разговори са водени, преди да ми предложат, не знам. Отношенията ми с Бойко Борисов са професионални. Познавам го в качеството на репортер, имам десетки интервюта с него. Всеки един човек, който е обективен и помни историята, ще знае, че аз съм човекът, който е задавал най-неудобните въпроси на Бойко Борисов, показвал съм най-много негови карикатури“, отбеляза още бившият журналист.

И добави, че според него София трябва да има своя достоен кмет, който да е близо до хората.

„Не се възприемам като жертва, спусната отгоре и избор в последния момент, ще работя, няма да се откажа“, каза той. И увери, че не се възприема като политик с леви или десни възгледи, а като „модерен гражданин, който обича България и усеща с душата си“.

„Запознат съм с хората в листата и с районните кметове. Поемам пълния ангажимент да работя за София. Ще остана 4 години общински съветник, ако не спечеля изборите. Една надпартийна кандидатура е начин гражданите да влязат във властта“, заяви Хекимян и продължи:

„Искам да започна със спазването на стандартите, което ще реши казусите с ремонт на ремонта, с визията на нашия град. Смятам, че госпожа Фандъкова е успешен кмет. Искаме в София да ограничим и джигитите по пътищата. Софиянци трябва да чуят какви са идеите ни – не само трафика, ние трябва да спрем тази война по пътя, това може да се случва с камерите. Трябва да продължи и строежът на метрото“, подчерта кандидатът за столичен кмет на ГЕРБ.

Прегледана: 67155

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече