Пребитото от полицаи 19-годишно момиче – с лека телесна повреда

0

Пребитото 19-годишно момиче на протеста срещу БФС, което твърди, че е ритано в корема от полицаи, е с лека телесна повреда. Това става ясно от съдебномедицинското удостоверение след прегледа ѝ в „Пирогов“, предаде бТВ. 

По време на извънредно изслушване на ръководството на МВР в парламентарната комисия по вътрешна сигурност в сряда директорът на СДВР Любомир Николов заяви, че „не е констатирано дори и одраскване по момичето“. По случая е назначена проверка и е иззета необходимата документация.

Момичето е било първо задържано в 1 РПУ, след което е откарана в „Пирогов“, съобщи още директорът на СДВР. Пострадалата не отрича за прегледа в лечебното заведение, но обяснява, че след него е върната в Районното управление.

За случая първо съобщи адв. Полина Велчева в понеделник. По думите ѝ един от униформените продължил да обижда момичето и да заплашва с още насилие, след като тя била отведена в 1-о Районно полицейско управление.

В заключението на съдебномедицинското удостоверение е записано, че има данни за нанасяне на лека телесна повреда от длъжностни лица върху момичето.

Трима полицаи са отстранени за превишаване на правомощията си по време на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз на 16 ноември, а проверките продължават.

В четвъртък – преди заседанието на Министерския съвет, премиерът Николай Денков поиска от министъра на вътрешните работи два доклада – за действията на полицаите по време на демонстрациите и за действията на протестиращите.

В зависимост от двата доклада и от това какво пише в тях, Денков „ще дефинира“ отношението си и към МВР, и към министъра Калин Стоянов.

Прегледана: 101850

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече