Ще застанат ли един срещу друг Васил Терзиев и Ваня Григорова на финален дебат?

0

Кандидат-кметът на столицата Васил Терзиев покани конкурентката си на балотажа Ваня Григорова на словесен диспут в радио „Дарик“. Това стана ясно от публикация в неговия фейсбук профил. 

Малко по-рано той отказа да участва в телевизионен дебат, който се излъчи директно по БНТ и bTV.

„В момента дискусията за проблемите на София са изместени от фиксацията на моя опонент върху медийните изяви. През месеца на кампанията участвах в шест дебата. В три от тях бях заедно с г-жа Ваня Григорова. Дебатите бяха публични пред очите на всички.

Нека да направим поредния дебат с нея. Снощи и двамата получихме покана за такъв в Дарик радио. Нека да се срещнем там. Г-жо Григорова, ще ви очаквам!“, написа кандидатът на ПП-ДБ-СС за столичен кмет в социалната мрежа.

На 29 октомври bTV и БНТ поканиха двамата кандидати за кмет на София, които участват във втори тур, в телевизионен дебат по най-важните теми за бъдещото на столицата, с водещи Добрина Чешмеджиева и Мария Цънцарова. Екипът на Ваня Григорова прие поканата за участие преди два дни. От щаба на Васил Терзиев в крайна сметка отказаха участие в предложения формат. Поради тази причина планираното общо студио в ефира на двете телевизии няма да се състои днес.

„Това обаче, което за нас беше важно, е когато са останали двама кандидати и когато говорим за управлението на града, да покажем и екипите, които биха се занимавали с това управление. Градът се управлява от кмет и неговия екип, от районни администрации и от общински съвет. Затова форматът, който ние предложихме, е да си говорим за проблемите на София и решенията с кандидатите за кмет, по един кандидат за районен кмет и по един представител от Общинския съвет. От другия щаб отказаха“, заяви Терзиев, цитиран от bTV.

„Обидно беше да чуя думите, които г-жа Григорова използва за хората, с които бих отишъл на този дебат – секунданти, клакьори, патерици. Не, това са хора, които биха били основна част от управленския екип, с който ние отиваме да реформираме тази община“, каза още той.

След отказа на Терзиев, Григорова се обърна към него с отворено писмо, в което заяви: „Ще Ви очаквам утре, 2-ри ноември, на дебата, организиран от БНТ и bTV от 20,00 часа, както и на дебата по БНР в петък, 3-ти ноември, от 14,00 часа“.

А относно неговото условие за дебат, кандидатката на левицата посочи: „Когато отправяте подобни оферти, добре е да си припомните, че в момента сте кандидат за публична длъжност, а не корпоративен шеф, който смята, че подчинените му са длъжни да изпълняват прищевките му. Но тъй като разбирам, че имате нужда някой да Ви суфлира, може да вземете със себе си депутати, министри, Борис Бонев, приятели, колеги, когото поискате… Аз ще Ви очаквам там.“

Прегледана: 106390

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече