БНР спря интервюто с Митрофанова

0

БНР е спряло излъчването на интервюто на руската посланичка Елеонора Митрофанова. Това съобщи Петър Волгин в профила си във Фейсбук.

Разговорът с нея е бил записан вчера и трябваше да бъде излъчен в предаването на Волгин по националното радио днес.

„Делян Пеевски възрази срещу участието на посланик Елеонора Митрофанова по Националното радио. Програмният съвет на БНР забрани излъчването на интервюто с нея. Казаха ръководителите, че между двете неща нямало връзка. Вие как мислите?“, коментира Волгин.

В петък той обясни, че преди няколко седмици е поканил да му гостува в предаването и украинската посланичка в удобно за нея време, но потвърждение не е дошло. Журналистът поднови поканата си към Олеся Илашчук и остро реагира на намесата на депутата от ДПС, като предупреди, че само работещите в националното радио решават какво да излъчват.

Първи срещу интервюто на руската посланичка по Българското национално радио възразиха от украинското посолство в петък, в позиция, с която поискаха намеса на съответните органи. За посолството е недопустимо да се дава думата на представител на страната агресор.

„Посолството на Украйна изразява огромно разочарование и дълбоко огорчение във връзка с анонса, че представител на кремльовския режим – посланика на руската федерация ще гостува в предаването „Политически некоректно“, на Българско Национално Радио“, написаха в страницата на дипломатическата мисия.

Последва изявление и на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, който възрази срещу участието на Митрофанова по БНР и също поиска намеса на СЕМ и на ръководството на обществената медия. „Недопустимо е БНР да стане съучастник в руската хибридна война“, заяви Пеевски. И двете реакции дойдоха след анонс на самия Волгин, че в предаването ще му гостува Митрофанова.

Първочанално руската посланичка трябваше да участва на живо в ефира, но след украинската реакция и недоволството на Пеевски интервюто беше предварително записано в петък. За това свидетелства и снимка на дипломатката, която я публикува в профила на руското посолство, заснета пред емблемата на БНР заедно с анонса, че в събота от 13.00 часа ще бъде излъчено интервюто ѝ.

Прегледана: 88545

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече