От парламента отговориха на журналистите: Увеличихме скоростта на интернета 6 пъти

0

От парламента изпратиха отговор до медиите по повод искането на колегите за нормализиране на работата.

Публикуваме пълния текст:

Народното събрание в партньорство с представителите на медиите се стреми към осигуряване на публичност, прозрачност и откритост на дейността си. Институцията дава възможност журналистите пряко да наблюдават и отразяват работата на парламента и да общуват директно с народните представители в интерес на информираността на обществото.

Представителите на медиите имат достъп в сградата чрез издаването на постоянна и временна акредитация, от която се ползват над 600 представители на медиите. За журналистите в сградата на парламента  на пл. „Княз Александър I“ № 1 има обособени работни места с необходимото техническо оборудване, интернет, както и вендинг машини за храни и напитки.  Освен това представителите на медиите имат пълен достъп  до бюфета и кафенето в сградата на Народното събрание.

При преместването в тази сграда бяха взети предвид предложенията на медиите за улесняване на ежедневната им дейност и е осигурен достъп до фоайето на пленарна зала. Там журналистите имат възможност да осъществяват пряк контакт с народни представители, да разговарят с тях и да искат коментари по актуални теми. Във фоайето по искане на медиите бяха монтирани и монитори, които им дават възможност да следят дебатите в пленарна зала.

Народното събрание ще продължи да полага усилия да осигури оптимални условия за работа на представителите на медиите, които отразяват дейността на институцията.  

През изтеклите дни в отговор на желанието на представителите на медиите за подобряване на интернет покритието пред пленарната зала три пъти беше увеличен броят на точките за достъп до интернет (access point). Максималната скорост на интернета във фоайето пред пленарна зала е увеличен шест пъти – от 500 Mbit/s до 3 Gbit/s.

В отговор на молба за заснемането на фронтални кадри отново предлагаме да бъде осигурен достъп до страничните ложи за гости в пленарна зала за определено време всяка седмица.

Към настоящия момент представителите на медиите осъществяват своята дейност в сградите на Народното събрание съгласно Правилата за акредитация в следните обособени зони: пресгалерия пред Конферентната зала; Конферентна зала; трибуна за изявления в мраморното фоайе; цялото мраморно фоайе; пресгалерии в пленарната зала; фоайето пред пленарна зала. В мраморното фоайе са обособени кътове, където би могло да се провеждат разговори и да се вземат интервюта.

Представителите на медиите имат възможност да присъстват на откритите заседания на комисиите, които се провеждат в залите, разположени в сградата, където отново могат да поставят своите въпроси пред народните представители. Индивидуални срещи с депутатите могат да се осъществят и в работните помещения на парламентарните групи и народните представители при взаимно разбиране.

При ползването на фоайето пред пленарна зала трябва да се вземат под внимание спецификите на сградата, както и предписанията на Наредба № 8121з-647/01.10.2014 г. за правилата и нормите за пожарна безопасност. 

Прегледана: 87175

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече