Премиерът игра волейбол в столично училище

0

„Не искам да коментирам сблъсъците в парламента, не трябва да има такива неща. Моят призив е: винаги мислете какво правите, защото това се вижда по телевизията и се вижда от хората. Не са приемливи тези неща. Всеки трябва да си носи отговорност за действията си.“ Това коментира премиерът Николай Денков във връзка с покачването на напрежението в понеделник между народните представители.

Премиерът и министрите на спорта, образованието, транспорта и туризма Димитър Илиев, Галин Цоков,  Георги Гвоздейков и Зарица Динкова се срещнаха тази в понеделник вечер с учениците от 68 СУ „Акад. Никола Обрешков“ в столичния жк „Дружба“.

Снимка: Правителствена информационна служба

Николай Денков игра шах и волейбол, докато министър Динкова се хвана на хорото, а след това се включи и в занимания по рисуване.

В отговор на въпрос дали сблъсъците блокират работата на парламента, министър-председателят каза, че със сигурност това пречи и миналата седмица действително се е стигнало до блокаж. По думите му това е проблем. Денков обаче не очаква да има неприятни последствия и проблеми със съдържанието на държавния бюджет.

На въпрос за бюджета на НЗОК и ДОО Денков каза, че всичко, което е внесено, е изключително добре обмислено и той няма притеснения в това отношение. Винаги един по-задълбочен дебат не само може да промени нещо, но може по-добре да обясни какви са причините и доводите да се вземе едно или друго решение, каза премиерът.

Според него липсата на дебат пречи и на народните представители, и на хората, които се интересуват защо едно или друго решение е взето. Така се губи доверие, каза министър-председателят. „Не трябва да има такива неща в парламента“, добави Денков.

По темата за промените в Конституцията министър-председателят отбеляза, че е важно да бъдат взети правилните решения за промяна в основния закон на държавата. Промените се подготвят от месеци и още през лятото бяха изпратени на Венецианската комисия, тя направи преглед и върна своите коментари, припомни премиерът. Според него това, което е подготвено, съответства на всички препоръки. Когато няма дебат, хората не могат да разберат защо е взето едно или друго решение и се губи доверие, каза Денков.

В отговор на въпрос за лабораториите за кръвни тестове на шофьорите за наркотици премиерът отбеляза, че не е проверявал през последните два месеца какво се случва, но през февруари-март трябва да бъде закупена апаратура и да се премине на денонощен режим на работа.

Относно Паметника на Съветската армия Николай Денков обясни, че монументът е демонтиран на части, както е и монтиран. „Така е и свален, за да бъде изчистен и отново съединен и поставен в музей“, посочи премиерът. Паметникът ще се постави в Музея на социалистическото изкуство или на друго място. Това е акт, закъснял с години, който трябва да се случи, посочи Денков. Според него опитите да се забави този процес не променят нищо. Този паметник се използва за повод, за да се изпълнят други политически желания. Целта е да се пречи на Конституцията и на работата на Народното събрание, смята премиерът Денков.

Прегледана: 84665

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече