Близка на убития Пейо Пеев: Изведнъж жена му реши, че не иска той да има нищо общо с детето им

0

Моят мъж познаваше Пейо от ученическите години. Били са заедно в 91-а немска гимназия в София. В последствие аз бях състудентка с него в Германия. Беше изключително фин и добър човек, аз говоря още в сегашно време за него, защото всички сме шокирани. Проблемите на Пейо с Габриела започнаха още след раждането на първото им дете под натиск на майка ѝ.

Това разказа пред Нова тв Лора Минева, състудентка на убития 44-годишен мъж, която живее със съпруга си в Германия.

По думите ѝ тъщата на Пейо Пеев – Красимира Трифонова, която е дипломат от кариерата и бивш консул на България в Тайланд, не го харесвала и манипулирала дъщеря си.

„Изведнъж Габриела под натиск на майка си започна да казва на Пейо, че не иска той да има нищо общо с детето им. Казвала му е, че тя заслужава по-добро бъдеще. Тя дори не искаше той да припознае момченцето си, когато се роди. Под натиск на майка си, уж за да можела Габриела да пътува в чужбина с детето по-лесно. Пейо се бори много дълго затова – да признае детето си и да има някакви контакти с него, защото те тогава нямаха брак (първото дете на Габриела и Пейо – Михаел – е на 6 години – бел.ред). Вследствие на тези раздори двамата се разделиха“, допълва Лора Минева.

Тя каза още, че в началото приятелите на 44-годишния мъж дори не са подозирали, че семейната му ситуация е ескалирала дотолкова.

„Мислехме си за Красимира Трифонова, че тя просто е една обсебваща майка, която иска нещо много специално за дъщеря си и затова реагира така. Пейо твърдеше, че тъща му редовно манипулира жена му и влияе на отношенията им. Това бе една дългогодишна битка на моя състудент с тези хора и той правеше всичко възможно да има семейство и деца“, добави Минева.

Жената разказа, че Пейо Пеев е завършил авиоинженерство в Аахен, Германия. „Той имаше възможност да направи добра кариера тук, но избра да се върне в България. Реши да бъде при семейството си и в България да започне нещо. Няма да намерите човек, който да каже нещо лошо за Пейо. Той бе един изключително интелигентен и фин човек“, уточни тя.

В неделя в българската църква в Манхайм ще има панихида за Пейо.

„Това убийство е станало бавно по изключително мъчителен начин. Става въпрос за рецидивисти, които не трябва да бъдат сред обществото“, категорична бе жената.

Прегледана: 68790

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече