Отиде си издателят Красимир Друмев

0

Отиде си Красимир Друмев, съосновател и съсобственик на „СББ Медиа“ АД и главен редактор на българското издание на списание „Нешънъл джиографик“. Той е починал на 81-годишна възраст на 14 януари, съобщават от издателството.

Опело ще бъде отслужено на 18 януари (четвъртък), от 14:30 часа, в столичния храм „Света София“.

„Със своята ерудиция, богат опит и менторско отношение към служителите си Красимир Друмев запали много млади хора за журналистическата професия, помагайки им да се реализират в сферата на лайфстайл изданията, а безценните му уроци ще продължават да бъдат прилагани от десетките редактори, които са имали възможността да преминат през неговата школа“, написаха от „СББ Медиа“.

Красимир Друмев започва журналистическата си кариера като репортер в Българската телеграфна агенция (БТА), бил е кореспондент в Берлин, Бон и Ню Йорк, главен редактор на списание „Паралели“, както и заместник генерален директор на БТА и БНТ.

От 1994 г. Красимир Друмев е съсобственик на издателството. Създател е на седмичното списание за светски новини „Блясък“. През годините издава списанията „Отмора“, „Съдби“, „Журнал за жената“, „Тя“, „Максимум“, „Story“, „Кулинарен журнал“, „Здравен журнал“, „Моето дете“, „ELLE“, „Cosmopolitan“, „Harper“s Bazaar“, „National Geographic“, а ръководеното от него издателство навлиза и на онлайн пазара със сайтовете rozali.com, elle.bg, cosmopolitan.bg, gotvetesmen.com, bliasak.bg, nationalgeographic.bg, припомня БТА.

Прегледана: 69395

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече