Почина най-възрастната родилка в България – Красимира Димитрова

0

Най-възрастната родилка в България – д-р Красимира Димитрова, която стана майка на достолепните 62 години през 2010-а, зачевайки ин витро, е починала. Жената е издъхнала на 75-годишна възраст през лятото на миналата година, съобщи Lupa.bg, катосе позовава на информация от нейни близки. 

Пенсионираната психиатърка е починала от масивен инсулт след кратък престой в болницата. За детето, което тя роди през 2010 г. – малката Мери, вече се грижи нейно приятелско семейство. В момента момичето е на 14-годишна възраст и е ученичка в русенска гимназия.

Д-р Красимира Димитрова с малката Мери през 2016 г.

„Красимира бе изключително щастлива, когато стана майка, макар и на толкова късна възраст. Нападките от медиите обаче много я огорчиха и тя дори се принуди да напусне Русе и да заживее в Плевен за няколко години, докато случая отшуми. След това с Мери пак се върнаха в Русе. Годините й обаче напреднаха, тя прекара тежък Ковид-19 през 2021 г., което съсипа организма й. Имаше и проблеми със сърцето, често вдигаше високо кръвно. В крайна сметка я повали инсулт през лятото на миналата година, от който не успя да се възстанови, и скоро след това почина в болницата“, разказва пред Lupa.bg нейна приятелка. 

2011 г. Д-р Димитрова показва малката Мери

Предвидливо обаче преди това д-р Димитрова се е погрижила грижите за малката Мери да бъдат поети от нейни осиновители – приятелско семейство, което познава момичето още от бебе. Те наследяват и апартамента на пенсионираната докторка.

Раждането на момиченцето през 2010 г. предизвика небивал скандал поради твърде късната възраст на майката и отвори дискусия каква да е максимално допустимата възраст, на която да е позволено да се зачева по изкуствен път. Красимира роди 2 момиченца, като по-малкото – Жаклин, бе с тегло от под 500 грама и издъхна едва няколко дни по-късно. Другото дете – Мери, бе известно време в кувьоз, но след това бе изписана здрава.

2010 г. Д-р Красимира Димитрова разхожда дъщеричката си, родена чрез ин витро. Медийният интерес към най-възрастната родилка бе толкова голям – дори папараци я преследваха по улиците, че тя се принуди за известно време да живее в Плевен с детето си.

Прегледана: 71280

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече