Васил Терзиев: Кметът не е безгласна буква

0

„Нови избори за кмет и общински съветници не би трябвало да има, но ще изчакаме решението на съда. Не мога да иззема работата на магистратите. Ще се съобразим с решението им. Но  въпреки всичко се вижда ясно, че ако има някой ощетен, то това съм аз. Тъй като моят брой гласове би нараснал при едно преброяване. Но това не е нито в моя, нито във фокуса на екипа ми. Ние се борим с ежедневните проблеми на София”.

Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова тв кметът на София Васил Терзиев, коментирайки оспорените в съда резултати от опонента му на балотажа на местните избори Ваня Григорова.

По повод избора на председател на Столичния общински съвет и на комисиите, от които ПП-ДБ-СС получи само една, той беше категоричен, че „е бил направен опит да има спирачка за всичко, което ние правим”. „Това, което няма да чуете от мен, е да се оправдавам и да казвам колко е трудно. Това са даденостите. Работим с инструментите, които имаме. И преди съм казвал, че кметът не е генерал без армия и не е безгласна буква”, посочи той.

„Дори да не ни е лесно, ние пак имаме инструменти. Кметът има трибуна. Когато една идея е добра и е обоснована, ще се наложи на другата страна да обяснява защо я бламира. Прозрачността лекува най-добре всички недъзи. Това, което можем да направим, е да даваме гласност. Някои идеи ще се реализират по-трудно, отколкото би ни се искало, но вярвам, че крайният резултат ще е положителен. Защото ще има по-голяма прозрачност в това, което прави общината”, каза още Васил Терзиев.

Според столичния градоначалник едно от нещата, които са важни и върху които партията му няма да има контрол при текущото разпределение на комисиите в СОС, е какво ще се случи с общинските дружества. „Това, което можем да направим, е да даваме гласност и да показваме проблемите. Разпределението на това кой за какво отговаря налага СОС да задвижи реформата в тези дружества. Тоест, ако искаме пълна ревизия, това не може да стане без желание от страна на градския парламент. Това ще бъде тест за това къде са клубовете по интереси в СОС”, подчерта той.

Прегледана: 69575

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече