Започва строителството на един пътен и един пешеходен надлез в жп участъка Коньово – Кермен

0

Започват строителните дейности на нов пътен и нов пешеходен надлез в междугарието Коньово – Кермен. Съоръженията са част от проекта за премахване на железопътните прелези и замяната им с пресичания на две нива по направлението от Пловдив до Бургас.

Целта е да се гарантира максимална безопасност при пресичанията на пътна и железопътна инфраструктура и да се минимизира рискът от възникване на инциденти на тези места. Това ще доведе до възможността за по-голяма скорост на движение на влаковете и безопасно и комфортно пътуване за пътниците. Стартът на строителните дейности беше даден днес от заместник-ръководителя на проект „Рехабилитация на железопътна линия Пловдив-Бургас, Фаза 2“ инж. Емил Манчев.

Снимка: НКЖИ

Успешната реализация на проекта ще допринесе за изпълнение на поетите ангажименти на България за развитие на железопътната инфраструктура, достигане на европейските стандарти в съответствие с политиката на ЕС и стабилното развитие на Транс-европейските транспортни мрежи

.„Проектиране и изграждане на 1 нов пътен надлез на км 158+777 и 1 нов пешеходен надлез на км 160+300 в междугарието Коньово – Кермен“ е част от мащабния проект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, Фаза 2“ и се осъществява със съфинансиране от Кохезионен фонд, чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г.  и Програма „Транспортна свързаност“ 2021 – 2027 г. Изпълнител на договора е ДЗЗД „БМ ИНЖЕНЕРИНГ“, а неговата стойност е 2 829 270,00 лв. без ДДС.

Прегледана: 76925

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече