Свидетел: Когато Мартин Нотариуса искаше да постигне нещо, беше готов на всичко, за да го постигне

0

Девет дни след убийството на Мартин Божанов пред bTV говори човек, работил с него. Той разкрива какъв е бил мъжът с прякор Нотариуса и кой е посещавал частния му клуб.

До 2015 г. свидетелят активно е работил с Мартин Божанов. „Мартин Божанов беше човек, който когато искаше да постигне нещо, нямаше притеснения за начина, по който го постига и беше готов на всичко“, разказва той.

По думите му Божанов често е влизал в пререкания. „Примерно за паркиране е обяснявал как ще си докара няколко джипа „Хамър“, които притежава, и ще блокира всички паркоместа в района“, казва мъжът.

Свидетелят признава, че няколко пъти е влизал в частния клуб за магистрати на Божанов.

„Вътре обстановката беше като за луксозно заведение. Достъпът беше ограничен – само хора с членски карти можеха да влязат. Случайни хора нямаше буквално. Посетителите на клуба бяха с много скъпи коли или с лична охрана и шофьор. Клубът не беше денонощен, но беше денонощно под охрана, като даже имаше изнесени на отсрещната страна на улицата в гаражи, закупени или под наем. Беше направено като помещение за тази охрана“, допълва той.

Той каза, че не е виждал бившия главен прокурор Иван Гешев в частния клуб, нито и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов или поне не е успял да го разпознае. Не е сигурен дали е засичал хора, работещи в съдебната система, тъй като не ги познавал.

Свидетелят каза, че вероятно е виждал политици в клуба, но те не са били „от известните имена“.

„Както казах, там не бяха случайни хора. Виждал съм отпред да спират коли със сирени на таблото, сигнални лампи, виждал съм един-два пъти да спират и коли с дипломатически номера“, допълва той. 

По-рано днес стана ясно, че в МВнР има данни, че Мартин Божанов е променил ЕГН-то и името си.

„Но това не променя факта на неговата престъпна дейност, на скандалите, в които той е замесен“, каза главният секретар на МВР Живко Коцев.

Проверяват се всички обстоятелства около промяната на личните данни.

Прегледана: 68755

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече