Грозев със скандални разкрития: В България има прокурори, които празнуват рожден ден на Сталин

0

В България има прокурори, които са членове на русофилски групи и празнуват рожден ден на Сталин, каза в интервю за Нова тв разследващият журналист Христо Грозев и обеща много скоро да има разкрития.

„Има върли фанатици на режима на Путин, дори в прокурорската система. Това е разследване, което скоро ще пуснем. Говорим за прокурори, разследващи престъпления, свързани с Руската федерация в България. Те са членове на русофилски групи и празнуват рождения ден на Сталин. Повече – много скоро“, заяви в прав текст Грозев.

Той разказа за прокурорите, след като обяви, че в днешното издание на „Шпигел“, за което работи той, излиза обширен репортаж за човека, вербувал сънародниците ни на Острова, които бяха арестувани по обвинение а шпионаж.

„Българите, задържани във Великобритания, и обвинени в шпионаж, са имали много широка задача. Занимавали са се с доста хора, които са врагове на Путин“, каза Грозев. 

Той обяви, че мъжът, който е плащал на задържаните, е австрийският бизнесмен Ян Марсалек. „Това е вторият по чин човек в германска компания, оказала се пирамида“, разкри журналистът. Марсалек е открит от Грозев в Русия през 2020 г. Наемал е много хора – шпиони на свободна практика, които е ръководил.

„Очаквам да излязат имената на още българи заради контактите на Марсалек в България, които за съжаление са и на институционално ниво“, подчерта журналистът и веднага след това заговори и за прокурорите. 

Прегледана: 73590

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече