Джо Байдън нарече Путин „касапин“

0

Президентът на САЩ Джо Байдън нарече руския владетел Владимир Путин „касапин“ по време на среща с избиратели в щата Северна Каролина.

Според пресслужбата на Белия дом американският лидер е убеден, че Съединените щати биха могли да защитят Украйна от руския президент. За целта било необходимо да се увеличат данъците за милиардерите.

Според Байдън, ако данъкът за милиардерите се повиши от сегашните 8,2% на 25%, това ще позволи да се съберат до 400 млрд. долара през следващите 10 години. По думите му, тези средства биха могли да бъдат изразходвани, наред с другото, за противодействие на руската агресия.

„Има толкова много неща, които бихме могли да направим. По-специално – да осигурим най-накрая на Украйна защита от този касапин Путин“, подчерта американският държавен глава.

В края на миналата седмица Конгресът на САЩ одобри отпускането на 300 млн. долара за въоръжаване на Украйна – първото ново финансиране за военна помощ на Киев от повече от година насам. Има един проблем – тези пари вече ги няма, тъй като бяха похарчени като част от инициативата на САЩ още през ноември.

Френският министър на отбраната Себастиан Лекорну заяви наскоро, че е готов да използва правомощията си да реквизира промишлени мощности или да наложи приоритети на производителите на оръжие, за да ускори производството на оръжия и снаряди, необходими на бойното поле в Украйна.

Междувременно Чешката република заяви, че може да увеличи почти двойно обявените по-рано 800 000 снаряда за украинските въоръжени сили. Министърът на външните работи Ян Липавски спомена цифрата 1,5 млн. снаряда като потенциален обем.

Прегледана: 80900

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече