Радан Кънев: Крайна безотговорност е отиването на избори сега

0

„Това, за което не си дават сметка лидерите на така наречените партии на статуквото в България, е, че на 9 юни не свършват изборите за Европейски парламент,“ каза за БТА евродепутатът Радан Кънев в Добрич. Той допълни, че всичко започва след 9 юни, когато започва сформирането на мнозинство в европейския парламент между държавите членки. Тогава ще се определят и хората, които да заемат най-важните постове в Европа.

„Преди всичко на 9 юни започва определянето на приоритетите на Европейския съюз, които ще бъдат валидни цели пет години. Ние ще решаваме как ще изглежда Европа от 2024 до 2029 г. По волята на партиите на статуквото в България, ние посрещаме този момент без правителство, с едва сформиращ се парламент, което е тъжно. Но трябва да го компенсираме основно с усилията на нашите евродепутати, така че изключително важно е какви хора, с какви качества, с каква отговорност ще ни представляват в този критичен период в Европейския парламент“, коментира още Кънев.

Според него решението за отиване на избори е крайна безотговорност, която изправя държавата пред множество рискове. „Оттук нататък трябва да говорим как да преодолеем тези рискове, при положение че никому ненужните избори ще се състоят“, каза още евродепутатът.

Радан Кънев е в Добрич за среща с младите хора, за да обсъдят бъдещето на младите българи в Европейския съюз. Той подчерта, че ще разчита по-скоро на диалог, но основното ще бъде перспективите за развитие на младите българи в Европейския съюз и каква трансформация преживяват индустриите в цяла Европа.

Евродепутатът каза, че ще иска да се запознае с мнението на младежите за това дали съществуват така наречените професии на бъдещето или това са добрите стари професии, но с нови умения като компютърни, дигитални. „Разговорите са в посока какви са новите технологии, които движат икономиката, как те могат да модернизират старите съществуващи технологии, но преди всичко ще се старая да говоря кратко, да дам възможност да чуя техните въпроси, защото най – интересната част от срещите винаги са въпросите на студентите“, посочи Радан Кънев.

Прегледана: 81245

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече