Руските телевизии изобщо не отразиха наградите „Оскар“

0

Руските „Первый канал“, „Россия 1“ и НТВ в сутрешните новини изобщо не споменаха церемонията по връчването на наградите „Оскар“ и това се прави втора поредна година не само заради факта, че един от победителите е украинският филм за войната „20 дни в Мариупол“.

В същото време „Первый канал“ и НТВ говориха за други филмови новини – обявиха премиерите на пропагандни сериали за събитията от 2014 г. в Украйна – „Преведете ме през Майдана“ и „10 дни до пролетта“.

Държавната агенция РИА „Новости“ съобщи за оскарите и за „20 дни в Мариупол“, руски издания като „Комерсант“ дори пуснаха отделни новини за победата на украинския филм. Миналата година, когато „Навални“ с участието на Христо Грозев бе обявен за най-добрия документален филм, федералните телевизионни канали също пренебрегнаха събитието.

Бившият президент Дмитрий Медведев написа, че „тези си раздават оскари“, и допълни с агитационен плам: „Трябва да се върви напред, да се снима за войната. Разбира се, хората се боят да не направят нещо фалшиво по свещени теми. За войната не бива да се снима примитивно, пошло и лъскаво. Но трябва да се снима! Да се снима за нашите герои, да се възвеличават техните подвизи. Да се снимат документални и игрални филми. Да се снима, за да се знае и помни. Време е. Настъпи моментът.“

Прегледана: 71140

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече