„Освен с рекламата на хазарт, трябва да се внимава и с това къде се приемат залаганията“

0

Рекламата на хазарт е забранена и в момента, но регулаторите пренебрегват това. Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията във връзка с приетия на първо четене законопроект за промени в Закона за хазарта и прогнозира, че може и да не бъдат приети окончателно тези промени.

Той обясни:

„Имаше периоди, в които рекламата на хазарт е била много, много ограничена. Не мога да кажа, че има някаква черна икономика, свързана с хазарта“.

Според него би могло да се остави възможност да се рекламира хазарт в някои спортове, които нямат достатъчно финансови източници:

„Това би бил за тях голям шанс, защото част от тези рекламни бюджети може да се концентрира в българския спорт. … И при социализма спортът получаваше бюджети от различни хазартни дейности – тотото и лотариите. Въпросът е да се направи в рамките на нормалното, а не да се направи нова експлозия на рекламата“.

Освен с рекламата на хазарт, трябва да се внимава и с това къде се приемат залаганията, подчерта Безлов и припомни, че при лотариите преди години това се случваше в пощенските клонове, където се изплащат пенсиите, в супермаркетите и т.н., като последствието беше, че непрестанно имаше наплив да се купуват лотарийни билети.

„В нормалните държави се изграждат отделни хазартни пунктове, за да не се случи подобна епидемия, каквато видяхме у нас през 2016, 2017 и 2018 г.“

Прегледана: 32485

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече